Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Tarihi çeşme restore edilecek

Gazetemizin bir süre önce gündeme getirdiği Keskin ilçesinde tarihi Fişekhane binası yakınında bulunan tarihi çeşmenin restorasyon maliyetinin çıkartıldığı, bu yıl içerisinde restorasyonunun gerçekleşeceği bildirildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gazetemizin bir süre önce gündeme getirdiği Keskin ilçesinde tarihi Fişekhane binası yakınında bulunan tarihi çeşmenin restorasyon maliyetinin çıkartıldığı, bu yıl içerisinde restorasyonunun gerçekleşeceği bildirildi.

RESTORASYON MALİYETİ ÇIKARTILDI

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım Gündoğdu mahallesi, tarihi fişekhane binası yakınında bulunan tarihi çeşme konusunda açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Yıldırım “Söz konusu tarihi çeşmenin 1994 yılında tescili yapılmış, 2021 yılında restorasyon ve çevre düzenleme projesi Belediyemiz tarafından hazırlanarak, Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmış ve 2022 yılında da Ankara Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından işin uygulamasına ait yaklaşık maliyet hazırlanmış ve işin uygulaması için yardım talebinde bulunulmuş olup, bu yıl içerisinde uygulaması tamamlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI ENVANTERİ ÇIKARILDI

Belediye Başkanı Yıldırım “2014 ve 2022 yılları arasında ilk defa ilçemizde bulunan Kültür ve Tabiat Varlıklarının envanteri çıkartılarak düzenli arşiv oluşturulmuştur. Buna göre ilçemizde 34 adet tescilli kültür varlığı ile iki adet arkeolojik ve bir adet doğal sit alanı bulunmaktadır. 34 adet bu tescilli yapıdan 5 tanesi Belediyemiz tarafından kamulaştırılarak restorasyonu tamamlanmış ve diğer kamu hizmetleri için tahsis edilmiştir. 34 adet tescilli yapının tamamının restorasyon rölöve projeleri tamamlanmış ve uygulama işlerine devam edilmekte olup, her yıl bir adet tescilli yapının restorasyonu programa alınarak tamamlanmaktadır. En son 2022 yılında Bedesten’in sokak sağlıklaştırma projesi tamamlanmış, bu yıl basında yer alan bu tarihi çeşmenin restorasyon ve çevre düzenleme işi tamamlanacaktır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x