Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

 “Tarım Sigortası”nın yararları anlatıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

TARSİM Üniversitelerle buluşuyor kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde “Tarım Sigortası” konulu konferans düzenlendi. Konferansta Tarım sigortasının üreticilere sağladığı faydaları anlatıldı. Konferansa Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Naim Deniz Ayaz katıldı.

 

Tarım sigortasının tanıtılmaya ihtiyacı var

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan’ın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta, Türkiye’de  tarım sigortası uygulamasının 2005 yılında başladığı ve bu sigorta sisteminin henüz emekleme döneminde olduğunu belirten Prof. Dr. Arıkan, Ülkemiz hayvancılığının daha ileriye götürülmesi için, tarım sigortası uygulamasının yaygınlaşmasının bir zorunluluk olduğunu söyledi. Dekan Prof. Dr. Arıkan bu hedefe ulaşmak için tarım sigortasının, toplumun ilgili her kesimine anlatılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

 

Tarım sigortasına devletten en az %50 pirim desteği

TARSİM Ankara Bölge Müdürü Murat Kaya ve Uzman Veteriner Hekim Fikret Kavak Tarım sigortası ve uygulamaları hakkında dinleyicilere detaylı bir sunum yaptı. TARSİM’in kar amacı gütmeyen, çiftçinin yanında ve çiftçilerin birbiriyle dayanışmasını sağlayan bir sistem olduğu belirten TARSİM Ankara Bölge Müdürü Murat Kaya, Devletin verdiği %50 (meyvelerde don teminatı için %67) prim desteği sayesinde, birçok doğal afetin ve çiftlik hayvanı ölümlerinin çiftçinin korkulu rüyası olmaktan çıktığını söyledi.

 

Çiftçiye ödediğinin daha fazlası geri ödendi

TARSİM’ in çiftçinin bugüne kadar ödediği primlerin çok daha fazlasını hasar tazminatı olarak geri ödediğini belirten Uzman Veteriner Hekim Fikret Kavak ise, devlet destekli tarım sigortası sisteminin yaygınlaşması ve uygulamalarının sağlıklı bir şekilde aktarılmasında veteriner hekimlere çok önemli görev düştüğünü belirtti. Konferansla Ülkemiz hayvancılığının karşılaştığı riskler ve bu risklerin doğurduğu zararın telafisinde tarım sigortasının önemi, çeşitli örneklerle dinleyicilere aktarıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu