Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Tarladan sofraya

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Kılıçlar köyünde ikamet eden ve 2 yıldır profesyonel anlamda sebze yetiştiriciliğiyle uğraşan Eşref Aslan(38) tarlasını tüketiciye açtı. 30 dönümlük bahçesinde gübre kullanmadan ürünler yetiştiren ve tüketiciye sunan Aslan, dalından kopararak sebzesini almak isteyenleri tarlasına beklediğini söyledi. Gençlere de çağrıda bulunan Aslan “Asgari ücretle karın tokluğuna çalışacağınıza köyünüze dönün ve üretim yapın. Bu daha kazançlı” diye konuştu.

SEBZENİZİ DALINDAN KOPARTARAK ALIN

Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar Köyü sakinlerinden Eşref Aslan çiftçiliği bir adım daha öteye taşımış durumda. Daha önce tarımla uğraşan ancak son 2 yıldır profesyonel anlamda sebze yetiştiriciliğiyle uğraşan Aslan, sebze yetiştiriciliğinin büyük getirisi olduğunu söyledi. Kılıçlar köyü Irmak kenarı mevkii, Fiyapı Konutları bölgesinde 30 dönümlük arazisinde sebze yetiştiriciliği yapan Aslan, sebze almak isteyen vatandaşların tarlaya gelerek istedikleri ürünleri dalından kopartarak alabildiklerini söyledi.

HAYVAN GÜBRESİYLE TARIM

Arazisinde Domates, biber, patlıcan, Kılıçlar Soğanı, Pırasa, Karnabahar, beyaz ve kara lahana, kabak ve fasulye gibi ürünleri yetiştirdiğini belirten Aslan, ürünlerin yetiştirilmesinde kesinlikle kimyasal gübre kullanmadığına vurgu yapıyor. Arazisini hayvan gübresiyle gübrelediğini ve verimin oldukça iyi olduğuna dikkat çeken Aslan, isteyen tüketicinin tarlaya gelerek istediği ürünü kendisi dalından kopartarak satın alabildiğini belirtiyor.   Aslan “Vatandaşlar isteyen kendi elleriyle de toplayıp alabiliyor veya biz kendi elimizle toplayıp onlara sunuyoruz. Şuanda bulunduğumuz tarladaki ürünler organiktir. Kırıkkale’nin göbeğinde böyle bir girişimde bulunduk ve değerlendirelim dedik” ifadesini kullandı.

GENÇLERE KÖYÜNÜZE DÖNÜN ÇAĞRISI

Yeni iş kuracaklara, köylerinde arazisi bulunan gençlere çağrıda bulunan Aslan “Ben kendi imkanlarımla 2 yıldır bu işi yapıyorum ve ekonomik getirisi oldukça iyi. Asgari ücretle karın tokluğuna çalışacağınıza köyünüze dönün ve üretim yapın” dedi. Araziyi ziyaret ederek alışveriş yapan vatandaşlar ise “Kendi ellerimizle domates toplayıp eve götüreceğiz. Pazara gitmekten ise insan kendi eli ile dokunarak toplaması daha iyidir. Pazarda siz istediğinizi değil pazarcının istediği ürünü alıyorsunuz. Bize böyle bir olanak sağladığı için Eşref Aslan’a teşekkür ediyoruz. Bu gibi yetiştiricilerin sayısının artması herkes için karlı olacaktır” ifadesini kullandılar.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x