Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

TRAFİK KAZALARINDA CAN KAYBI YÜZDE 41 AZALDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Çocuk Trafik Eğitim Parkının açılışını yapan Bakan Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası karayolu trafik haftası kutlaması kapsamında etkinliklere katılmak, bakanlık tarafından Kırıkkale’de yapılan Çocuk Trafik Eğitim Parkının açılışını gerçekleştirmek üzere Kırıkkale’ye geldi.  Açılışta konuşan Bakan Soylu “2019’un ilk dört ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ölümlü trafik kazası % 33, trafik kazalarına bağlı can kayıpları % 41, yaralanmalı trafik kazaları % 13 oranında azaldı” diye konuştu.

KÜRESEL BİR GÜVELİK MESELESİ

İçişleri Bakanlığının destekleriyle yaptırılan, Bahşili ilçesi girişinde Kızılırmak kenarında 15 dönümlük alana kurulan ve çocukların trafik, itfaiye, ilk yardım ve AFAD eğitimlerini eğlenerek öğrenecekleri Çocuk Trafik Eğitim Parkının açılışı yapıldı. Açılışa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bürokratları, çocuklar ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Bakan Soylu, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın hayırlı olması dileğinde bulunarak, bu haftayı her yıl Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kutlandığını söyledi.  Bu sayede trafik güvenliği meselesiyle ilgili ülke genelinde bir farkındalık oluşturmaya gayret ettiklerini belirten Bakan Soylu “Trafik güvenliği sorunu uzun yıllardır içimizi acıtan ama günümüzde dünya genelinde yılda yaklaşık 1,3 milyon insanın hayatını kaybetmesine sebep olan küresel bir güvelik meselesidir.

REFORM MAHİYETİNDE STRATEJİK ADIMLAR ATTIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012 yılında ortaya koyduğu vizyonu takip eden, onu destekleyen ve uygulama alanında hayata geçirmeye çalıştıkları projelerden bahseden Bakan Soylu “Geçtiğimiz Ekim ayında adım attığımız ve bu yılın trafik teması olarak da belirlediğimiz ‘Yaya öncelikli trafik’ gibi reform mahiyetinde stratejik adımlar attık. Hem bu stratejik adımları attık hem de kapasitemizi artırdık. Personel sayısından tutun motorsiklet sayısına, İHA’larla denetimden fahri trafik müfettişlerine kadar pek çok noktada özellikle Cumhurbaşkanımızın destekleriyle kullandığımız teknik ve başarı kapasitemizi ciddi oranlarda artırdık. 2019’un ilk dört ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ölümlü trafik kazası % 33, trafik kazalarına bağlı can kayıpları % 41, yaralanmalı trafik kazaları % 13 oranında azaldı” diye konuştu. Bakan Soylu, geleceğin trafiğini tamamlamada, trafik güvenliği için çocukların doğru alışkanlıklarla donanmış bilinçli sürücüler ve yayalar olarak yetişmesinde çocuk trafik parklarının çok etkili olacağına inandıklarını aktardı. Halen ülke genelinde 39 ilde 79 çocuk trafik eğitim parkının bulunduğu anlatan Soylu, “2018 yılında çocuk trafik eğitim parklarında 132 bin 963 öğrenciye, 2019 yılında 3 aylık dönemde de 2 bin 816 öğrenciye eğitim verildi. Tabi ki trafik eğitimlerini sadece bu parklarda gerçekleştiriyor değiliz. Bu konuda ulaşabileceğimiz herkese bir şeyler anlatmaya gayret ediyoruz.

 

HEDEF 1 MİLYON 500 BİN ÇOCUĞA EĞİTİM

Soylu, 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen 3-17 yaş gurubundaki çocuklara yönelik trafik dedektifleri eğitim projesi kapsamında ise şimdiye kadar 4 milyon öğrenciye ulaştıklarını aktardı. 2019 yılı 4 aylık dönemde ise yaklaşık 500 bin çocuğa temel trafik eğitimi verdiklerine işaret eden Soylu, “2019 yılı sonuna hedefimiz ise 1 milyon 500 bin çocuğa eğitim verebilmektir. Bu eğitimlerimizin yanı sıra çok etkili kampanyalar da gerçekleştirdik. Kurban Bayramı döneminde, ‘Bu Bayram Bende Trafik Polisiyim ve Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük’ kampanyalarını hayata geçirdik. Bu çalışmalar ile ailelerle birlikte seyahat eden çocuklarımızın ebeveyinlerini trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunmasını sağladık. Bu çalışmada özellikle çocuklarımızın aslında çok bilinçli ve etkili olduğunu gördük. Bende buraya 5 öğrenci kardeşimizle beraber havadan trafik denetimi yaparak geldim. Bu, trafik eğitimi, AFAD, ilk yardım ve itfaiye parklarını yaygınlaştırarak çocukları ve ailelerimiz hem görerek hem de anlatarak yepyeni bir eğitim bilinciyle donatmak istiyoruz. 81 vilayette ve büyük ilçelerde hedefimiz budur” dedi.

PROJELERİMİZ EŞ ZAMANLI İLERLİYOR

Açılışta konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Kırıkkale olarak bu dönem bir hikayemiz olsun istedik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sizlerden aldığımız ilhamla her vatandaşımızın ve STK’larımızın katkısıyla şehrimizin bütün dinamiklerini harekete geçirme gayreti içerisindeyiz. Her alanda örnek uygulamalara, Kırıkkale’nin artık bir marka haline gelmesi, silah sanayisinin yanı sıra potansiyelinin tamamını kullanmaya yönelik ve bu şehri bir cazibe merkezi kılma arzusu ve isteği içerisindeyiz. İlimizin müthiş bir turizm potansiyeli var. Kızılırmak’ın 83 KM boyunca ziyaret ettiği şehrimizde bu güzellikten istifade etmek için projeler gerçekleştiriyoruz. Celal Bayar Parkının millet bahçesine dönüştürülmesi, geleneklerimizin yaşatılması için köy kurulması, yeşil vadi projesi ve 22 KM’lik Türkiye’nin en uzun bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmalarını eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Tarım potansiyelimizi de harekete geçirmeye çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

4 AYRI EĞİTİM İMKANI

Başlatılan projelerin sonuçlarını kısa sürede almaya başladıklarını hatırlatan Vali Sezer “Daha önce başlatılan Lavanta vadisi projesinin açılışını yaptık. Bugünde sayın bakanımızın katılımıyla ikinci projemizin olan Kırıkkale Çocuk Trafik Eğitim Parkının açılışını tamamlayacağız. Her yıl trafik kazalarının azalması ve vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı bizleri memnun etmektedir. Bu parkta ailelerimizin çocuklarıyla birlikte gezmeleri ve trafik kurallarını öğrenmeleri inanın bizi çok mutlu etmektedir. Bu trafik parkında belki de Türkiye’de ilk olacak bir konsept uygulandı. Çocuklarımız burada teorik ve uygulamalı trafik eğitimlerini eğlenerek alacaklar, ilk yardım eğitimi, AFAD’dan depremle ilgili bilgiler, itfaiye personelimizde gerekli bilgileri verecek. İnşallah bu parkımız trafik bilincinin artırılmasında noktasında örnek ve faydalı olur” dedi.  Diğer taraftan  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trafik Haftası dolayısıyla çocuklarla birlikte helikopterle trafik denetimine katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x