Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Türk Eğitim-Sen’den 30. Yılında Anlamlı Yarışma

Türk Eğitim Sen’in 30. Yılı Anısına “Eğitim Çalışanlarının Hatıralarında Sendikal Mücadelemiz” Anı Yarışması düzenlenecek.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Eğitim Sen’in 30. Yılı Anısına “Eğitim Çalışanlarının Hatıralarında Sendikal Mücadelemiz” Anı Yarışması düzenlenecek.

EĞİTİM ÇALIŞANLARININ HATIRALARINDA SENDİKAL MÜCADELEMİZ

Kırıkkale Türk Eğitim Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak yaptığı açıklamasında “Anı yarışmasıyla, Türk Eğitim Sen’in çözümüne öncülük etmiş olduğu sorunların tespiti ve sonuca ulaşmasına yönelik önemli fikirlerin doğuşunu, ülkemizdeki eğitim çalışanlarının sendikal mücadelesinde ilklerin ortaya çıkışını, Türk eğitimi ile ilgili sendikal kimlikle öne çıkarmış olduğumuz yaklaşımları içeren hatıralar bu yarışmanın konusudur. Anıların kaleme alınması, teşkilat mensuplarımızın, üyelerimizin ve gönüllülerimizin dimağından süzülen unutulmayan anların yarışma yoluyla toplanması neticesinde kalıcı bir eser ortaya çıkarılacaktır.Geçmişten geleceğe biz olduğumuz 250 bin üyeli Türk Eğitim-Sen ailesinin; kıymetli anıları, eğitim çalışanlarının mesleki, sendikal duyguları ve hak arama mücadelesinde Türk Eğitim Sen’i içeren hatırlar ile unutulmayan anların geleceğe taşınması bu yarışmanın en önemli amacıdır. Üyelerimiz arasında düzenlenecek olan yarışmaya en fazla üç anıyla katılmak mümkün olacaktır. Yarışmaya eser göndermek isteyen katılımcıların 15 Mayıs 2022 tarihi saat 24:00’e kadar eserlerini www.tesyarisma.org adresi üzerinden yüklemesi gerekmektedir. Yarışmanın detayları şu şekildedir:Türk Eğitim Sen’in 30. Yılı Anısına “Eğitim Çalışanlarının Hatıralarında Sendikal Mücadelemiz” dedi.

ANI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

“YARIŞMANIN KONUSU: Vefalı üyelerinin omuzlarında yükselmiş büyük bir mücadeleyle bu günlere gelmiştir Türk Eğitim Sen. Emek ve ülke için ortaya konan gayretlerin, vücuda getirdiği Türk Eğitim Sen, kuruluşunun 30. yılını idrak etmektedir. Sendikal mücadelenin yüz akı olan sendikamız; dostluğun, kardeşliğin, hak mücadelesinin, büyük ve müreffeh Türkiye idealinin otuz yıla yayılmış hikâyesidir. Kurucuları, üyeleri, temsilcileri ve yöneticileriyle samimiyet ve mücadele azmini yansıtan acı tatlı binlerce hatıra, sendikal mücadele tarihimizin en kıymetli sayfalarına; hüzün, tebessüm, keder, inanç, azim ve onur sözcükleriyle yazılmıştır. Türk Eğitim Sen’in çözümüne öncülük etmiş olduğu sorunların tespiti ve sonuca ulaşmasına yönelik önemli fikirlerin doğuşunu, ülkemizdeki eğitim çalışanlarının sendikal mücadelesinde ilklerin ortaya çıkışını, Türk eğitimi ile ilgili sendikal kimlikle öne çıkarmış olduğumuz yaklaşımları içeren hatıralar bu yarışmanın konusudur. Anıların kaleme alınması, teşkilat mensuplarımızın, üyelerimizin ve gönüllülerimizin dimağından süzülen unutulmayan anların yarışma yoluyla toplanması neticesinde kalıcı bir eser ortaya çıkarılacaktır. Türk Eğitim Sen’in tarihinde müstesna bir yer edinecek bu eser ile nerden geldiğimizi nasıl bu günleri elde ettiğimizi gelecek nesillere taşımak bizim için büyük bir onur olacaktır.”

YARIŞMANIN AMACI

“Türkiye’nin en etkili sendikası Türk Eğitim Sen; eğitim çalışanlarının sorun ve taleplerine çözüm üretirken, muhataplarına öneri sunarken; üyesinden, iş yeri temsilcisine, ilçe başkanından, şube yöneticisine, şube başkanından, genel merkez yöneticisine ve genel başkanına kadar öz verili gayretlerin neticesinde, otuzuncu yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyor. Sendikal mücadelede “Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız..!” şiarıyla hareket eden Türk Eğitim Sen’in yılmaz üyeleri ve yöneticileri bu süreçte de tebessüm ve özlemle hatırlanacak, sendikamızın tarihine ışık tutacağına inandığımız anıları da dimağlarında taşımaktadır. Sendikamız, henüz yasal bir alt yapıya kavuşmamışken, üyelerimizin sınırlı imkânlar ile başlatmış oldukları mücadele, destansı bir azim ve emek ile bu günlere gelmiştir.Birlikte yürünülen yollar, miting meydanlarında ki ortak heyecanlar, paylaşılan simitler, geleceğe dair umutlar unutulamayacak şanlı bir maziyi inşa etmiştir. İşte bu sürecin unutulmaması hüzünleri ve mutlulukları içerisinde barındıran samimi hatıraların kayıtlara geçmesi sendikamızın tarihi ve kurumsal kimliği açısından büyük önem taşımaktadır. Geçmişten geleceğe biz olduğumuz 250 bin üyeli Türk Eğitim-Sen ailesinin; kıymetli anıları, eğitim çalışanlarının mesleki, sendikal duyguları ve hak arama mücadelesinde Türk Eğitim Sen’i içeren hatırlar ile unutulmayan anların  geleceğe taşınması bu yarışmanın en önemli amacıdır. Bu yarışma sayesinde, sendikal mücadeleye dair Türk Eğitim Sen’in sözlü tarihinin yanında, Türk memur sendikacılığının, eğitim çalışanlarının hak arama mücadelesinin son 30 yılı hakkında da önemli bir terkip ortaya konulması da amaçlanmaktadır.”

YARIŞMANIN ŞARTLARI

 “Yarışma Üyeler arasında düzenlenecektir. Yarışmaya Türk Eğitim-Sen üyeleri ve emeklileri katılabilirler. Yarışmaya Seçici Kurul üyeleri ve birinci derece yakınları katılamazlar.  Anılar daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmada dereceye girmemiş ve ödül almamış olmalıdır.  Yarışmaya en fazla üç (3) anıyla katılmak mümkündür.  Yarışmaya eser gönderebilmek için www.tesyarisma.org adresinden kayıt olmak, kaydın cep telefonuna ya da elektronik posta adresine gelecek kodun ilgili alana girilmesi ile onay verilerek doğrulanması gereklidir.  Kişisel verilerin korunması ile ilgili tüm tedbirler alınacak olup, yarışma süreci bittikten sonra sisteme girilen bilgiler resen imha edilecektir. Kayıt olurken eser sahibi mutlaka kendisine bir rumuz belirlemelidir. En fazla 5 (beş) harf ve 3 (üç) rakamdan oluşan bir rumuz kullanılacaktır.  Yarışmaya gönderilecek eserler; sağ, sol ve sayfa altında 2,5 cm sayfa üstünde de 3 cm boşluk bırakılarak Word ortamında yazılmalıdır.  Yarışmaya gönderilecek Anılar A4 sayfasında, Arial 12 punto, 1,5 satır aralığı ile bilgisayarda yazılacaktır ve beş (5) sayfayı geçmeyecektir.  Her anıda mutlaka metinde anlatılan duygu ve düşünceye uygun bir başlık olmalıdır. Yarışmaya katılan kişiler, eserlerinin –kullanım hakkı kendilerinde olmak ve kendilerinden izin almak şartıyla- Türk Eğitim-Sen tarafından yayın organlarında yayınlanabileceğini, yapacağı çalışmalarda kullanabileceğini ve bu şartname hükümlerini aynen kabul etmiş sayılırlar. Bunun için yarışmaya eser gönderilirken yayın izin formunun onaylanması gerekmektedir.  Şartnamelerde belirtilmeyen hususlarda ve tereddüt halinde Seçici Kurul kararları geçerlidir. Yarışmaya katılan eserlerden uygun görülenler ile dereceye giren metinler Türk Eğitim-Sen tarafından kitap olarak bastırılacaktır.  Yarışmaya katılan eser sahipleri bu hükümleri peşinen kabul etmiş sayılmaktadır.”

YARIŞMAYA SON KATILIM SÜRESİ

Yarışmaya eser göndermek isteyen katılımcıların 15 Mayıs 2022 tarihi saat 24:00’e kadar eserlerini www.tesyarisma.org adresi üzerinden yüklemesi gerekmektedir. Yarışma süresi ile ilgili her değişiklik yapma yetkisi Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’ne aittir.

DEĞERLENDİRME VE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

“Seçici Kurul 16 Mayıs 2022 tarihinde saat 10.00’da çalışmalarına başlayacak, rumuz, eser başlığı ve eserin kendisinin bilgilerine ulaşabildikleri bir sistem üzerinden anıları değerlendirecek; değerlendirmenin bitmesinin ardından puan sıralamasına göre ödüle değer eserleri belirleyecektir. 15 Haziran 2022 tarihinde sonuçlar ilan edilecektir. Şartnameye Uygunluk :Temel kriterlere uygun olmayan Anılar değerlendirmeye alınmadan elenecektir.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x