Gündem

Türkmen Yörük Kültürünü Canlı Tutuyorlar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İç Anadolu Türkmen Yörük Dernekleri Federasyonu Türkiye’nin her yerindeki kültürel şenliklerde Kırıkkale’nin tanıtımını ve Türk kültüründe önemli bir yeri olan Türkmen -Yörük kültürünü canlı tutmaya büyük gayret gösteriyor.

HABER: YELİZ ERDEM

Genel merkezi Kırıkkale’de bulunan İç Anadolu Türkmen Yörük Dernekleri Federasyon Başkanı Ali İhsan Akkaya ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye’nin değişik yerlerine düzenlenen tarihsel kültürel şenliklerden bu ananevi değerlerimizi yaşatmaya ve temsil etmeye devam ediyorlar. Başkan Akkaya “Allah’ım izin verirse İnşallah Diyarbakır a davetliyiz. Fedarasyon olarak Destek verilerse Kara çadırlar, develer, cirit kulübü, yağlı güreşler, ülkemin yöresel folklor ekipleri, mehterimiz, Halayımız, Cumhuriyet şehri Kırıkkale’me yakışmaz mı? Ümidimizi hiç yitirmedim. İlimizin, Türkmen beyimiz, Rahmetlik Mustafa Özbek’in hatırına, itibarına, Türkiye bizi davet ediyor. Onunla yol yürüdüğümüz için gurur duyuyorum. Her zamanla rahmetle anıyorum. Katıldığımız her toplantıda katkı verenleri yad ediyoruz” dedi.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu