Türkşeker’in 2026-2027 üretim yılı şeker pancarı alım fiyatı, kota tamamlama primi dahil ton başına 3 bin 720 TL olarak duyuruldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkşeker’in 2026-2027 üretim yılı şeker pancarı alım fiyatını açıkladı. Bakanlığın 13 Ekim tarihli duyurusuna göre, kota tamamlama primiyle birlikte ton başına fiyat 3 bin 720 TL oldu.
Açıklanan tutar kota tamamlama primini de kapsıyor. Türkşeker’in 25 Eylül tarihli bilgilendirmesinde, bu primin kotasını tamamlayan üreticilere ödendiği belirtiliyor. Üreticilerin ödeme hesabında sözleşmelerindeki kota ve prim koşullarını dikkate alması gerekiyor.
Bakanlık açıklamasında, sözleşmeli üretim modelinin çiftçiye alım güvencesi sunduğu vurgulandı. Duyurulan fiyat, Türkşeker’in alımına ilişkin; diğer alıcıların sözleşme ve fiyatları ayrıca değerlendirilmelidir.
Kaynaklar












