GündemYaşam

Mevcut ücretsiz tren hakkına dijital doğrulama 29 Ekim’de başlayacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Bakan Uraloğlu’nun açıkladığı sistem, ücretsiz seyahat hakkı zaten bulunan yolcuların hak sahipliğini kimlik numarasıyla sorgulayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Anadolu Ajansınca aktarılan açıklamasına göre, ücretsiz tren seyahatlerinde dijital doğrulamaya 29 Ekim 2026’da geçilecek. Düzenleme; engelli, gazi ve şehit yakını gibi mevcut ücretsiz seyahat hakkı sahiplerini kapsıyor.

Bilet alırken T.C. kimlik numarası üzerinden yapılacak sorgu olumlu sonuçlanırsa ücretsiz bilet düzenlenecek. Bu yolla bilet alanların yolculuk kontrollerinde bilet ile T.C. kimlik kartını göstermesi yeterli olacak.

Pasaport veya ehliyetle seyahat edenlerden ayrıca hak sahipliği kartı ya da Engelsiz Mobil uygulamasının canlı karekodlu belgesi istenecek. Açıklamaya göre ekran görüntüsü, fotoğraf ve PDF biçimindeki belgeler bu alternatif belgenin yerine geçmeyecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı — Bakan Uraloğlu’nun açıklaması.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x