Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

UNUTMAYACAĞIZ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Bağımsızlık savaşımızın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulusumuzun kurtarıcısı, büyük komutan, devlet ve kültür adamı, tek lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yılı Kırıkkale’de hüzün ile anıldı. Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende liseli öğrenciler, ilelebet Cumhuriyetin bekçi olacaklarını ve Atatürk’ü hiçbir zaman unutturmayacakları mesajlarını verdiler.

 

SAAT 09.05’TE BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde Kırıkkale’de de düzenlenen törenlerle anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenkler konulurken, daha sonra saat 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anma etkinlikleri Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.

 

ATATÜRK’Ü ANMA RESİM SERGİSİ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan ve beraberindekiler, buradaki törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde “10 Kasım Atatürk’ü Anma” konulu resim sergisinin açılışına katıldı.

 

BÜYÜK MÜCADELELER VERİLDİ

Vali Haktankaçmaz, açılışta yaptığı konuşmada; Büyük Önder Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını söyledi. Haktankaçmaz, “Atatürk ülkemiz için çok şeyler yaptı. Ülkemizin bu noktaya gelişinde Mustafa Kemal Atatürk’ün çalışmaları ve silah arkadaşlarının yaptığı muharebeler, kanuni düzenlemeler kahramanlarımız sayesinde olmuştur” dedi.

 

ATATÜRK’ÜN ASKERİ KİŞİLİĞİ

Resim sergisinin açılışının ardından, Kırıkkale Lisesi öğrencileri tarafından “Atatürk ve Vefa” konulu gösteri sunuldu. Ardından Garnizon Komutanlığı Bakım Üsteğmen Celal Burak Kağızmanlı tarafından “Atatürk’ün Askeri Kişiliği” hakkında bilgi verildi.

 

ATATÜRK VE VATAN-MİLLET SEVGİSİ

Kırıkkale Üniversitesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rafet Metin ise Atatürk ve Vatan-Millet Sevgisi” konulu konuşma yaptı. Son olarak Kırıkkale Fen Lisesi öğrencileri tarafından Şiirler ve Oratoryo Gösterisi gerçekleştirildi. Oratoryo gösterisi izleyiciler tarafından tam not aldı.

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x