Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Varlı Sektörün Sorunlarını Bakan Kurum’a Anlattı

TOBB organizasyonunda gerçekleşen Müteahhitlerin Sınıflandırılması Yönetmeliği ile ilgili toplantıya katılan TSO Başkanı Varlı, sektörün yaşadığı sıkıntıları bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a anlattı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla düzenlenen video konferans toplantıda müteahhitlerin sınıflandırılması yönetmeliği kapsamında sektörün sorun ve talepleri ele alındı.​ TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yaptığı açılış konuşmasında pandemi sürecinin en çok etkilediği sektörlerden birisinin de inşaat olduğunu ifade ederken, “Firmalarımızın pek çoğu, yurtiçi ve yurtdışında iş, sipariş ve proje iptalleri ile karşılaştı. Bu noktada hükümetimiz hızla hareket geçti. Sayın Bakanımızın liderliğinde hayata geçirilen tedbirler ve destekler, iş dünyamız tarafından takdirle karşılandı” dedi. YAPILMASININ GEREKTİĞİNİ SÖZLERİNE EKLEDİ Toplantıda söz alan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, bir sektörün içinde yer alan müteahhit olarak tespit ettiği sorunları Bakan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a iletti. Özellikle de Haziran ayında başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyalarının, sektöre nefes aldırdığını ve konut satışlarında önemli seviyelere ulaşıldığını belirten Varlı, inşaat sektörünün ekonomi için lokomotif görevi gördüğünden bahsetti. H Sınıfı Müteahhitlerin yasal prosedürü aşmak için farklı yöntemler uygulamak zorunda kaldıklarını ifade eden Varlı, ayrıca Yapı Denetim Kanununda müteahhitlere yönelik bazı iyileştirmelerin de yapılmasının gerektiğini sözlerine ekledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x