Eğitim

Veli ziyaretleri başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eşzamanlı 300 öğrencinin evine ziyaret

Kırıkkale’de eğitimde başarıyı yükseltmek adına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlatmış olduğu, Okul, Veli ve Öğrenci birlikteliğini pekiştirmeye yönelik hazırlanan ‘Bir Kahvenizi İçeriz’ Projesi bu eğitim-öğretim yılında da devam ediyor. Proje kapsamında eş zamanlı olarak 300 veli akşam saatlerinde evlerinde ziyaret edildi.

TÜM ÖĞRENCİLERİN EVLERİ ZİYARET EDİLECEK

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında okul, veli ve öğrenci birlikteliğini pekiştirmeye yönelik başlatılan “Bir Kahvenizi İçeriz Projesi” 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında da devam ediyor. İl Merkezinde Vali Yunus Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürleri başta olmak üzere okul müdürleri ve öğretmenlerle yine aynı şekilde tüm ilçelerde Kaymakamlar, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğretmenlerin katılımı ile eş zamanlı başladı. İlk günde 300 velinin evi ziyaret edildi.  Bir kahvenizi içeriz projesinin yıl boyunca devam edeceği, hedefin yıl sonunda yaklaşık 50 bin öğrencinin velisini ziyaret etmek olduğu bildirildi.

VALİ SEZER’DE KATILDI

Okul, veli ve öğrenci birlikteliğini pekiştirmeye yönelik başlatılan “Bir Kahvenizi İçeriz Projesi” kapsamında bir gecede 300 aile ziyaret edildi.  Merkezde Vali Yunus Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi birlikte Mehmet Ali Eren 2/C Sınıfı öğrencisi Yakup Bakır’ın evine misafir oldu.  Minik öğrenci ve ailesi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  İl Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi “Başta Valimiz Sayın Yunus Sezer olmak üzere bizimle olan, bize destek veren herkese, bizleri evlerine misafir eden ailelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Her şey çocuklarımız ve onların geleceği için” diye konuştu.

KARŞILIKLI İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ

Ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Sezer, “Proje kapsamında bugün il genelinde kaymakamlarımız, idareci ve öğretmenlerimizce yaklaşık 300 aile eş zamanlı olarak ziyaret edilecek. Öğretmen ve okul yöneticilerinin öğrenciyi evinde ziyaret ederek ailesi ile görüşmeler yapması öğrenci, aile ve öğretmen açısından büyük önem taşıyor. Ziyaretler vesilesiyle öğretmen ile veli arasında çok önemli bir köprü kurulmuş oluyor. Ailelerimiz de bu sayede çocuklarını emin ellere teslim etmenin memnuniyetini yaşıyor. Karşılıklı iletişim çok önemli. Birbirimizi görme ve tanışma bu tür ziyaretlerle mümkün. Bu ziyaretlerin faydasını geçen yılki uygulamada çok gördük. Bu sayede başarı seviyeleri daha da artış gösteren çocuklarımız oldu. Velilerimizin çocukları ile ilgili konularda yardımcı olma imkanı bulduk. Hedefimiz tüm öğrenci ailelerine ulaşmaktır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x