Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Yağ Dolgusu ile Daha Genç Görünün!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

 

 

 

Yağ dolgusu ile daha genç bir görünüme sahip olabilirsiniz. Yağ dolgusu hakkında Quartz klinik uzman doktorları ile sohbet ettik.

Yağ dolgusu son zamanların en çok yapılan popüler estetik uygulamalarının başında gelmektedir. Özellikle +30 yaş üzeri kişilerin tercih ettiği yağ dolgusu işlemi hem estetik hem de fonksiyonel olarak birçok alanda kullanılabilmektedir. Yağ enjeksiyonu yüz de dahil olmak üzere vücudun çoğu alanına farklı amaçlar ile yapılabilmektedir. Dolgu çeşitlerinde amaç sorunlu alanlara dolgun bir görünüm vermektir. Dolgun bir görünüm ile daha iyi ve çekici bir hale kolayca gelebilirsiniz. Yağ dolgusunu diğer dolgu türlerinden ayıran en önemli fark dolgu edilecek yağın kendi vücudunuzdan alınmasıdır.

Yağ Dolgusu Nedir? 

Yağ dolgusu vücudun yağlı alanlarından alınan yağın uygun koşullara getirildikten sonra yüz veya vücudun farklı alanlarına dolgu yapılarak aktarılması işlemidir. Yağ dolgusu daha çok şu alanlara yapılmaktadır;

  • Yanaklar,
  • Alın,
  • Yanak-dudak çizgisi,
  • Dudaklar,
  • Çene ucu,
  • Kalça ve bacaklarda çökük alanlara yapılmaktadır.

Meme estetiklerinde de yağ enjeksiyonu kullanılmaktadır. Daha doğal bir görünüm elde etmek için yağ dolgusu veya enjeksiyonu ile meme büyütme operasyonları yapılabilmektedir. Fakat bu işlem kalıcı değildir. Zamanla enjekte edilen yağ dolgusunda azalmalar meydana gelecektir.

Yağ Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yağ dolgusu iki aşamadan oluşmaktadır. Uygulamanın ilk aşaması yağ hücrelerinin alınacağı donör bölgenin seçilmesidir. Genellikle yağ alınacak bölgeler vücudun yağ birikimi açısından zengin olan karın, kalça, basen bölgeleridir. Bu bölgelerden dolgu için kullanılacak olan yağ alınır. Bu yağlar özel enjektörler yardımı ile alınmaktadır. İşlem sırasında herhangi bir kesi, ameliyat gibi işlemler yapılmamaktadır. Tüm işlemler enjektörler yardımı ile yapılmaktadır.  Yağ özel enjektör ile alındıktan sonra dolgu yapılacak olan bölgeye enjekte edilir. Bu işlemin ikinci aşamasını oluşturmaktadır. Genellikle yağ dolgusu yüz bölgesine yapılmaktadır. Yanaklar, dudaklar, çene ve göz altı kısmı en fazla yağ dolgusunun tercih edildiği alanlardır. Tüm bu işlemler lokal anestezi altında yapılmaktadır. İşlemin ortala süresi 20 dakikadır. Tabi ki bu süre dolgu yapılan alanın büyüklüğüne göre değişkenlik göstermektedir. Yüzün herhangi bir bölgesine yapılan yağ dolgusu işlemleri daha kısa sürmektedir. Vücudun belli bir alanına yapılan dolgular ise daha uzun sürebilmektedir. Dediğimiz gibi süre dolgu yapılan alanın büyüklüğü ile doğru orantılı olarak artmaktadır.

Yağ Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

 

Yağ dolgusu kalıcı mıdır? 

Maalesef tamamen kalıcı değildir. Yağ dolgusu yüzde 40 oranında kalıcılık göstermektedir. Yani enjekte edilen yağların %40’ı kalıcı olarak dolgu yapılan alanda kalmaktadır. Dolgu etkisini kaybettiğinde tekrardan yaptırabilirsiniz.

Yağ dolgusu için yaş sınırı nedir? 

Yağ dolgusu için yaş sınırı +18’dir. Herhangi bir cerrahi operasyon yapılmasa da dolgu işlemlerinde de 18 yaş altına işlem yapılmamaktadır.

Yağ dolgusunun başarısı nelere bağlıdır? 

İşlemin başarısı kullanılan araç ve gereçlere, işlemi yapacak olan doktorun tecrübesine ve kişinin yağ alınacak bölgelerinin durumuna bağlıdır.

Yağ dolgusunun herhangi bir riski var mıdır? 

İşlemi uzman doktor yaptığı sürece herhangi bir riski yoktur. Doğru teknik ve doğru araç gereçler eşliğinde hem yap alınırken hem de dolgu yapılırken herhangi bir risk ortaya çıkmayacaktır.

Yağ dolgusu sonrası herhangi bir iz kalır mı?

Hayır kalmaz. İşlem sadece enjektörler ile yapılmaktadır. Fakat işlem sonrasında geçici bir ödem, kızarıklık ortaya çıkabilir. Bu durum kısa sürede geçecektir.

Yağ dolgusu işlemi ne kadarlık bir sürede yapılmaktadır? 

İşlem ortalama olarak 30-60 dakika arasında sürmektedir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi işlem yapılacak alanın büyüklüğüne göre süre değişmektedir.

Yüze yağ dolgusu yapılır mı? 

Evet yapılır. Yağ dolgusunun en sık tercih edildiği bölge yüz kısmıdır. Özellikle daha belirgin elmacık kemiği ve çene hattına sahip olmak isteyen kadınlar yağ dolgusu işlemini yaptırabilir.

Erkekler de yağ dolgusu yaptırabilir mi? 

Yağ dolgusunu her iki cinsiyette yaptırabilir. Erkekler de daha çok yağ dolgusu yanaklar, göz altı sorunlarında kullanılmaktadır.

Yağ dolgusu yapılırken yağ alınan bölgeler deformasyona uğrar mı? 

Yağ alınan bölgelerde ilk günler ödem nedeniyle şişkinlik veya morarma gibi sorunlar olabilir. Bu sorunların önüne geçmek için doktorunuzun verdiği ilaçları eğer tavsiye ettiyse korse kullanımını dikkatli yapmanız gerekmektedir.

 

Yağ Dolgusu Fiyatları

 

Yağ dolgusu fiyatlarında rakam değişkendir. Yağ dolgusu yapılacak alanların büyüklüğü, işlemi yapacak olan doktorun tecrübesi, kullanılan araç ve gereçlerin kalitesi fiyatı etkilemektedir.Estetik ve sağlık konularında internet sitelerinde fiyat vermek doğru değildir. Çünkü Sağlık Bakanlığının internet sitelerinde fiyat verme konusunda yasaları vardır. Yağ dolgusu uygulaması hakkında daha fazla bilgi almak için bize iletişim sayfamızda yer alan bilgilerden ulaşabilir kolayca randevu oluşturabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra kliniğimizde yer alan çalışan ve uzmanlar aklınıza takılan tüm soruları cevaplayacaktır. Daha çekici bir görünüş, daha özgüvenli olmanız için sizlere estetiğin her alanında uzmanlarımız ile hizmet veriyoruz. 02122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Yağ dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x