Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yahşihan

Yahşihan Her Gün Yeni Bir Hizmete Kavuşuyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Yahşihan Belediyesi’nde asfaltlama işlemlerine yeniden başladı. Havaların ısınması ile birlikte asfaltlamaya Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nden başlayan Yahşihan Belediyesi, 11 bölgede yapılacak olan asfaltlama çalışmalarında toplamda 80 bin ton asfalt sermeyi planlıyor. 

HABER: YELİZ ERDEM
Yahşihan ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle bir süredir ara verilen asfaltlama çalışması yeniden başladı. Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nden başlayan asfaltlama çalışması öncesi kurban kesildi, dualar edildi. Asfaltlama çalışmasına Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk’de katıldı. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Yahşihan’ın 100 yıllık sorununu çözmek için ilçede hummalı bir çalışma başlatmış ve ilçeyi toplamda 317 kilometre boyunca kazarak, tüm ilçenin içme suyu ve kanalizasyon alt yapısını yenilemişti. Daha sonra alt yapı çalışmaları yapılan yerler asfaltlanmaya başlamış ancak hava muhalefeti nedeniyle Yahşihan Belediyesi bir süre asfaltlama çalışmasını durdurmak zorunda kalmıştı. Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk’ün sağladığı destekler sonucunda asfaltlama çalışmaları yeniden başladı.

Yapılan açıklamada, sırası ile Ahmet Yesevi Caddesi, Doktor Osman Durmuş Caddesi, Yenişehir bölgesi, Osmangazi Caddesi, 290. sokak, Erenler bölgesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi, 180. sokak, 164. sokak, Şehit Onbaşı Caddesi ve Şehit İbrahim Alver Caddesi olmak üzere 11 ayrı bölgenin asfaltlanacağı belirtildi. Asfaltlamanın 2 hafta sürecek olan ilk etabında 10 bin ton asfalt kullanılacağı, toplam asfaltlama çalışmalarında ise 80 bin ton asfalt kullanılacağı belirtildi.
Asfaltlama çalışmalarının başlamasının ardından açıklamada bulunan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Çok uzun zamandır Yahşihan’ımızın beklentisiydi. Yahşihan’ın bu beklentisini bizler görmezden gelemezdik. Belediye başkanımızın üstün gayretleri ve bizlerin de yardımı ile artık bugün itibari ile Hoca Ahmet Yesevi Bulvarında asfaltlama çalışmaları başlanacak ve İnşallah 1 hafta, 10 güne kadar da tamamlanacak. Yahşihan her şeyin en iyisine layık.” Dedi.

Desteklerinden dolayı MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’e teşekkür eden Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “Biz bu yolu 29 Ekim tarihinde asfaltlayacaktık ama ekonomik sıkıntılar dolayısıyla çalışmaları başlatamadık. Biz de sayın vekilimizden rica ettik ve dedik ki ‘Sayın vekilim siz olmadan bu yol olmayacak’ dedik. Sağ olsun 2 buçuk kilometre gidiş, toplam 7 bin ton bize asfalt desteği sağladı. Onun da yaklaşık 10 milyon ila 10 buçuk milyon gibi bir bedeli var. Şimdi vatandaşlarımız sorabilir ‘Sol atıldı, sağ niye atılmadı’ diye, sağ tarafı TEDAŞ kazacak çünkü orta tarafa güzel bir aydınlatma ve bisiklet yolumuzun devamı yapılacak. Yani beklediklerine değecek bir yol. Buradan Yahşihan’a kadar bağlıyoruz, Yahşihan’dan da Osman Durmuş Caddesine bağlıyoruz.” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu