Gündem

Yamaç Paraşütü Heyecanı

Sıra dışı spor çeşitlerinden biri de yamaç paraşütüdür. Yamaç paraşütü son dönemlerin en çok tercih edilen adrenalin sporlarının başında geliyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sıra dışı spor çeşitlerinden biri de yamaç paraşütüdür. Yamaç paraşütü son dönemlerin en çok tercih edilen adrenalin sporlarının başında geliyor. Yamaç paraşütü ülkemizde ilk olarak 1990 yılında yapılmıştır. Bu tarihten günümüze kadar gelen bu spor son yıllarda pek çok kişinin tercih ettiği bir etkinlik haline gelmiştir.

Yamaç paraşütü ile serbest paraşüt birbiri ile sıkça karıştırılmaktadır. Ancak serbest paraşüt ile yamaç paraşütü iki ayrı etkinlik özelliği taşır. Yamaç paraşütü rüzgardan ve atlama açısından hızını alır. Ancak serbest paraşüt ise daha çok hava araçları ile yapılır ve tekniği daha farklıdır. Eğer sizlerde adrenalin dolu bir güz yaşamak istiyorsanız Alanya yamaç paraşütü etkinliklerine katılabilir ve heyecan dolu dakikalar için harekete geçebilirsiniz.

 Yamaç Paraşütü Nasıl Yapılır?

Yamaç paraşütü yapabilmek için ilk kural spora elverişli sahaların olmasıdır. Öncelikle düz ve belirli bir alanın olması önemli bir detaydır. Çünkü uçuş öncesi paraşütü havalandırmak için belirli bir yürüyüş mesafesi gerekmektedir. Elbette ki yamaç paraşütü yapabilmek için öncelikli olarak paraşüt ve  paraşüt takımlarının olması gerekiyor. Yamaç paraşütü adından da anlaşılacağı gibi eğimli ve belirli bir rüzgâr yönü olan yerlerde yapılabilir.

Paraşüt ile atlamak için bu spor dalında eğitim almış olmanız gerekiyor. Ancak alanında yetkin kişiler eşlik ederse, onlarla beraber atlayış yapabilme şansınız da mümkündür. Paraşüt ile atlayabilmek için son derece bu alanda tecrübeli olmanız ve uçuş belgenizin bulunması gereklidir. Eğer sizlerde gökyüzünde özgürce uçmak istiyorsanız ve adrenalin tutkunuyum diyorsanız  Cleopatra Paragliding sitesine giriş yaparak kurumumuzla ilgili bilgi alabilir ve bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Kimler Yamaç Paraşütü Yapabilir?

Yamaç paraşütü yapabilmek için çok keskin kurallar yoktur. Ancak her adrenalin sporu gibi bazı kurallara da kesinlikle uyulması gerekmektedir. Alanya yamaç paraşütü yapabilmek için öncelikle yaş sınırına uyulması gereklidir. Yamaç paraşütü için uygun görülen yaş sınırı 16 olarak belirlenmiştir.. Eğer bu yaş altında yamaç paraşütü yapılmak istenirse kurum olarak kesinlikle aileden onaylı bir izin belgesi talep etmekteyiz. Bir diğer önemli detay ise bu sporu yapmak isteyenlerin kalp hastası olmaması gerektiğidir.

Yine yükseklik korkusu olanların da yamaç paraşütü atlayışı yapması son derece sakıncalıdır. Yamaç paraşütü etkinliğinde kilo oranı da en çok dikkate alınan konulardan biridir. En fazla 100 kilo olan bir kişi bu etkinlik içinde olabilir. Bunun üstündeki kiloya sahip olanların uçuş yapması yasak ve oldukça tehlikelidir. Eğer sizlerde Antalya’da iseniz ya da farklı bölgelerden ziyaret etmek niyetinde iseniz Antalya yamaç paraşütü organizasyonları için sizleri bekliyoruz.

Yamaç Paraşütü Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yamaç paraşütü yaparken öncelikle uçuş yapacağınız pilotun belirttiği kurallara uymanız gerekiyor. Sağlıklı bir iniş için bu çok önemlidir. Uçuş öncesi çene ve kask takılması zorunludur. Aynı zamanda atlama öncesi güvenlik yeleği takmanız ise birinci kuralımızdır. Bir diğer önemli husus ise yamaç paraşütüne uygun olan alanlarda etkinliğin yapılmasıdır.

Yamaç paraşütü kural olarak iki kişi ile yapılan bir spordur. Bu nedenle iki kişiden fazla kişi ile yamaç paraşütü yapmak kesinlikle yasaktır. Yamaç paraşütünde öncelikli kural atlayış yapacağınız pilotun yönlendirmelerine kesinlikle uymanız gerektiğidir. Bu kurallar çerçevesinde Alanya paraşüt atlayışları için Cleopatra Paragliding sitesinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ekibimiz yamaç paraşütünde uzman ve eğitimlerini almış personelden oluşmaktadır.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x