Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Yeni nesil daha çok kitaplarla bir arada olacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenen programda konuşan Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kütüphaneler Haftası’nın kutlanmasının amacının, okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Haktankaçmaz, yeni neslin okuduğunu belirterek, “Yeni nesil kitap okumayı, kitaplarla bir arada olmayı, kütüphanede olmayı seviyor. Bu çok güzel bir şey. İnşallah yeni nesil böyle etkinliklerle daha çok kitapla bir arada olacak” diye konuştu.

TÜM İHTİYAÇLARA CEVAP VERİLİYOR

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay da yeni nesil çocukların teknolojinin içerisine doğduklarına işaret ederek, çocuklar için gelenekselleşmiş, alışılmış uygulamaların tatmin edici olmadığını dile getirdi. Bu nedenle ‘Z kuşağı’ ve ‘dijital yerli’ olarak da adlandırılan yeni neslin ihtiyaç ve beklentileri olabildiğince geniş biçimde öğrenilerek kütüphanelerinin kurumsal yapılarına ve hizmetlerine yansıtıldığını anlatan Atay, “Artık yeni nesil çocuklara cevap verecek yeni nesil kütüphaneler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. En önemli kültürel yapılardan biri olan halk kütüphaneleri, sundukları hizmetler ve gerçekleştirdikleri etkinliklerle toplumsal değişime katkıda bulunan kurumlardır” ifadesini kullandı.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERDE BİRİNCİYİZ

Atay “Sosyal ve kültürel etkinlikler, kütüphanelerin halkla bütünleşmesini sağlayan, kütüphane ile halk arasında köprü vazifesi gören ve daha da önemlisi hizmet verdiği insanlara ‘yaşam boyu öğrenme’ yetisi kazandıran faaliyetlerdir. Kütüphanemiz halk kütüphaneleri içerisinde yapılan kültürel etkinliklerde birinci, ödünç verme ve genel okuyucu sayısında ise 13’üncü sırada yer almaktadır” diye konuştu. Vali Haktankaçmaz, konuşmaların ardından 2017 yılında en çok kitap okuyan ve ödünç alan okuyuculara hediyelerini verdi. Öğrenciler tarafından çeşitli gösterilerin düzenlendiği programa, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x