GündemManşet

YHT, 2019’a hazır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YHT, 2019’a hazır

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Kırıkkale-Sivas Yüksek Hızlı Tren hakkında açıklamalarda bulundu. Arslan, “Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas demiryolu hattının tamamında çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas hızlı treni hakkında açıklamalarda bulundu. YHT’yi yaygınlaştırmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Arslan, “Bunu daha çok yaygınlaştırmak doğu-batı, kuzey-güney aksında hızlı tren ağını örmek için Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas demiryolu hattının tamamında çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu. Ankara-Sivas arasında yapımı devam eden YHT’yi kısa sürede hizmete sunmak istediklerini dile getiren Arslan, şöyle konuştu: “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nı 2018 sonu 2019 başında bitirip hizmete sunmayı hedefliyoruz. 5 SAATTE HAYDARPAŞA’YA VARACAK

 

YHT ile Sivas-Ankara ve Sivas-İstanbul arasındaki yolculuğun kısalacağına dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti: “Ankara-Sivas arası mevcutta yaklaşık 7-8 saat sürüyor. Kaldı ki şu anda elektrikli ve sinyalli hale getirmekten yana bir çalışmamız var. Dolayısıyla o arada tren çalışmıyor. YHT ile Ankara-Sivas arası 2 saate düşecek. YHT, şu anda Ankara-Pendik arası çalışıyor. YHT’nin Haydarpaşa’ya kadar olan kısmı bittiğinde Sivas’tan çıkan yolcu 5 saatte Haydarpaşa’ya varacak.”

 

SİVAS-KIRIKKALE ARASI 1 SAAT

Başbakanımız Binali Yıldırım’ın AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı kongresinde müjdesini verdiği gibi Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas hızlı trenini 2019’da açıyoruz. Böylece Ankara-Kırıkkale arası hızlı trenle yarım saat. Kırıkkale’de oturup Ankara’da işe gidilebilecek. Okulunuz Kırıkkale’de, eviniz Ankara’da olacak. Kırıkkale-Sivas arası 1 saat 20 dakika olacak. Yozgat’a da 45 dakika. Kırıkkale’den İstanbul’a 4,5 saatte gidilecek” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x