EğitimGündemKırıkkaleManşet

Yıldırım Beyazıt’ta yangın tatbikatı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl genelinde Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında İtfaiye Müdürlüğü, okullarda yangın tatbikatlarının birini de Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinde gerçekleştirdi.
 
16 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ
Okul bahçesindeki tatbikata tüm öğrenciler katılırken, öğrenciler yangını söndürmedeki becerilerini gösterdiler. İtfaiye Amiri Koray Arslan açıklamasında “Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında İtfaiye Müdürlüğü olarak Kırıkkale il merkezindeki Liselerde öğrencilere Temel yangın eğitimi ve Yangın tatbikatı uygulamalı eğitimi verdik.  Gündoğdu Manas, Hanımeller İlköğretim anaokullarımız İtfaiye binamıza gelerek araçlarımızı ve itfaiye giysilerimizi tanıtıyoruz. Merkez okullardaki eğitimimiz le birlikte ilçelerimizde aynı uygulamaları yapacağız. Her okuldan 3 gönüllü itfaiye tespit ediyoruz şu ana kadar 16 gönüllü itfaiyecimiz oldu.  Bizleri en çok sevindiren bir olay okullardaki uygulamalarımız çok beğeni kazanılması ve dikkatle tatbikatlarımız izlenmesi” ifadelerini kullandı.
 
HAVAYA UÇTU
Yıldırım Beyazit Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Kaya ise “Yangın tatbikatların okul programlarına alınmasına en çok okul idareciler olarak bizler sevindik Belediye İtfaiye teşkilatına teşekkür ediyorum. Öğrencilerin gerek okul içerisinde gerekse evlerindeki bir ortamda olabilecek yangın ve yangına sebep verecek olaylarda. Yangına nasıl müdahale edileceği bilinçlenmeleri bizleri de sevindirdi. Okul olarak 3 gönüllü itfaiye erimiz oldu. Artık okulumuzun Yangın vana ve yangın tüplerimizi denetleyecekler” açıklamalarda bulundu. Bir kız öğrenci alev almış mutfak tüpünü söndürünce sevinçten havaya uçtu.
 
Haber: Arif Çakıroğlu

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu