Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Yok denecek kadar az

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MADDE BAĞIMLILIĞI VE OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI VALİ MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ’IN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

 

Yok denecek kadar az

Madde Bağımlılığı ve Okul Güvenliği Toplantısı Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz’ın başkanlığında Hükümet Konağı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda konuşan Vali Haktankaçmaz, uyuşturucu ile mücadelede iyi durumda olunduğunu belirterek, uyuşturucunun okullarda yok denecek kadar az olduğunu söyledi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen Madde Bağımlılığı ve Okul Güvenliği Toplantısına, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Emniyet Müdür Yardımcıları, il yöneticileri, devlet ve özel okul idarecileri katıldı. Toplantıda uyuşturucu ile mücadelede Kırıkkale’de yapılan çalışmalar ve çalışmaların durumu hakkında Vali Haktankaçmaz bilgiler verdi. Konuşmanın ardından Madde Bağımlılığı ve Okul Güvenliği hakkında bilgiler verildi.

 

ÖNEMLİ OLAN ÖNLEMLERİ ALABİLMEK

Vali Haktankaçmaz yaptığı konuşmada, “Önemli olan bu hastalığa yakalanmadan önlemlerimizi alabilmek. Bu hastalığa yakalandıktan sonra ise gerekli tedavilerin yapılması gerekiyor. En azından yakalanmadan önce önlemleri almak için çalışmalar yapılmalı.  Bu konuda ilköğretim, orta öğretim, okul aile birlikleri ile yaptığımız toplantılar ile de değerlendirmiştik. Bu konuda güvenlik açısından Kırıkkale’mizde önemli sorunlarımız yok. Okullarımızda, okullarımızın güvenliği konusunda hiçbir sorun yok diyemeyiz. Sorun olmaz ise bizim yaşamamızın bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

 

GÜZEL ÇALIŞMALAR VAR

Uyuşturucu ile mücadelenin, Madde Bağımlılığı ve Okul Güvenliğinin alt konusu olduğunu ifade eden Vali Haktankaçmaz, “Bizim bunların arasında en önem verdiğimiz uyuşturucu konusu. İkinci olarak tabi yapılan çok çalışma var. Uyuşturucu Kırıkkale’de yok denecek kadar az. Uyuşturucu kullanımı ve satımını düşürebildik. Emniyetimizin, Jandarmamızın ve kolluk birimlerimizin güzel çalışmaları var. Uyuşturucu konusunda birçok konu var. Ailelerin bilgilendirmesi gibi, metruh binaların yıkılması gibi, tedavi yöntemleri gibi” diye konuştu.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Tedavi konusunda İl Sağlık Müdürlüğünün ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün ciddi çalışmalarının olduğundan bahseden Vali Haktankaçmaz, “Kırıkkale olarak iyi durumdayız. Çalışmalarda ciddi ilerleme kat ettik. Önemli olan bu seviyeyi koruyabilmemiz. İl yöneticilerimi, okul idarecilerimiz, özel okul idarecilerimiz ile çalışmalarımız devam ediyor. Yine bir araya gelerek bu çalışmalarımız hakkında görüş alış verişinde bulunacağız” dedi.

 

HABER-FOTO: BURAK CAN

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x