Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Zabıtadan okul kantinlerine denetimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri eğitim öğretim sezonunun açılması ile birlikte okul kantinlerine denetim yaptı. Öğrencilerin okul kantinlerinden daha hijyenik ortamlarda alışveriş yapabilmeleri için denetimlerin sıklaşarak devam edeceği belirtildi.

İDARİ YAPTIRIMLAR UYGULANDI

İl sınırları içerisinde bulunan bütün okulların kantinlerinde denetim yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri kantinlerin temizlik durumunu, kantinlerde satılması yasak ürünlerin varlığı ve satışı yapılan ürünlerin son kullanım tarihlerini denetledi. Son derece titizlik içerisinde yapılan denetimlerde kurallara uymayan kantinler ve kantin işletmecileri hakkında idari yaptırımlar uygulandı. Okullarda gıda maddelerini tek tek inceleyen Zabıta Ekipleri gıda maddelerinin yanı sıra hijyen, gıda maddelerinin hazırlanması, çalışma ortamı, ürünlerin fiyat etiketleri, çöp kovaları, yangına karşı alınan önlemler, haşere ve kemirgenler, gıda ürünlerinin son kullanım tarihleri gibi konularda da denetimler yaptı.

DENETİMLER SÜRÜYOR

Zabıta Müdürü Tuncay Bulut öğrencilerin sağlığı için denetimlerin sıklaşarak devam edeceği dile getirdi. Okulların açılması ile birlikte her yıl yapılan denetimlerin bu sene de yinelendiğinin altını çizen Tuncay, “Çocuklarımızın daha hijyenik, daha sağlıklı ve daha güvenlikli ortamlarda öğrenim görebilmeleri için denetimler yapıyoruz. Genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konularında da çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Görevli arkadaşlarımız denetimlerde çalışmalarını son derece büyük bir titizlik içerisinde sürdürüyor. Kantinler dışında denetimlerimiz de sürüyor.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x