Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

100 yıllık onur ve gurur

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye tarihinin dönüm noktalarından olan Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı, Türk Milleti’nin kahramanca çarpışmasıyla kazanılan destansı bir mücadele öyküsünün başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yılı Kırıkkale’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

MİLLİ MÜCADELENİN 100 YILI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için Bandırma Vapuru’yla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasının 100’üncü yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de onur ve gurur içerisinde kutlandı.  Cumhuriyet meydanında 16 büyük Türk devletinin bayrağının geçişiyle başlayan törenler saygı duruşu ve istiklal, Atatürk’ün gençliğe hitabesi, gençliğin Ata’ya cevabının okunmasıyla devam etti.

 

GENÇLİK ANT İÇTİ

Protokol konuşmalarının ardından şiirler okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi İzmir Zeybek yöresi halk oyunlarını sergilerken, sporcular gösteri yaptı ve ant içti. Sporcuların gösterileri katılımcıların büyük beğenisini topladı. Törende bu yıl ülke ve dünya çapında derece yapmış başarılı sporcular ödüllendirildi. Törene katılan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan sporcularla yakından ilgilenerek başarılarının devamını diledi.

 

VALİ SEZER “EŞİNE AZ RASTLANIR BİR KAHRAMANLIK DESTANI”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yıldönümünü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Atatürk’ün önderliğinde dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk milleti hep birlikte savaşarak bu toprakları yeniden vatan yapmışlardır. İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin yazdığı eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu savaş, Türk milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

 

SAMSUN’DA YAKILAN İSTİKLAL ATEŞİ

Törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan “Bugün “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizle omuz omuza vererek 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşinin 100 yılıdır. O gün Samsun’da yakılan istiklal ateşi, bugün milletimizin gönlündeki yerini ilk günkü azim ve coşkuyla muhafaza etmektedir. Cumhuriyetimizin inşasındaki temel harç malzemesini, bu meşaleyi yakan şanlı milletimizin umut ve inançları oluşturmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde geriye dönmeyi düşünmeden yollara düşen ve canı pahasına istiklâli savunan ecdadımız, bugün de aynı aşkla ülkesini daima ileriye taşıma gayreti veren gençlerimize ilham olmuştur” ifadesini kullandı.

 

HİÇ DEĞİŞMEYEN İSTİKLAL VE MEMLEKET SEVDASI

İl Müdürü Karahan “Dünden bugüne hiç değişmeyen istiklal ve memleket sevdası ile Türkiye’yi Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak; yarınımızın emanetçisi olan gençlerimizin önündeki en kutlu amaçlardan biridir. Bize düşen ise hem istiklalimizi hem de bu ülkenin istikbalini emanet edeceğimiz gençliğimizi hızla değişen dünyada, yükselişe geçen bir milletin mensuplarına yaraşır biçimde yeni dünyanın yeni şartlarına hazırlamaktır. İnanıyorum ki; ülkemizin bilim, kültür, sanat ve sporla aydınlanan gençleri, medeniyetlerin el sıkışmasını sağlamakta lokomotif güç olacaklardır”.

 

BİR VE BERABERCE YÜRÜMEYE DEVAM ETMEKTEYİZ

“Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza etmek, topraklarımız üzerinde kirli emeller kuranların oyunlarını bozmak için 100 yıl önce yakılan istiklal ateşinin aydınlattığı yolda bir ve beraberce yürümeye devam etmekteyiz. Sevgili Gençler, Milli Mücadelenin 100 yılında, kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşadığımız bu topraklarda, birliğin ve beraberliğin devamını sağlayacak olan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x