Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

104. yılının gurur ve coşkusunu yaşıyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Memur Sen Kırıkkale İl temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili mesaj yayımladı.

HABER: TAHİR ERDEM

Yayımladığı mesajında gençlere verdiği önemi ve gençlerle yürümekten büyük haz aldığını ifade eden Başkan Pekıuz, ‘’ 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan ve bin bir zorluk ve imkansızlıklar içinde imanla, canla, kanla kazanılan, İstiklal Mücadelemizi simgeleyen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun’’

19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan İstiklal Mücadelemizin 104. yıl dönümünün idrak edildiğini vurgulayan Başkan Pekuz, ‘’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere emanet edilen bu önemli günün 104. yılının gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı gençliğimizin,  öncelikle kendisine emanet edilen bu vatanı, sonsuza dek koruyacağına ve daha da ileriye taşıyacağına inancımız tamdır’’ dedi.

Örnek şahsiyetler yetiştirmiş, tarihe yön vermiş bir milletin evlatları ve torunları olduklarını ifade eden Başkan Pekuz, ‘’ Cumhuriyet ve demokrasiye,  milli ve manevi değerlere bağlı, hak ve hukuka, insan haklarına saygılı,  araştıran ve kendini geliştiren, üretken,  aktif, spor, kültür ve sanatla ilgilenen, ülkesinin geleceği ve bağımsızlığı için her şeyini feda edebilecek bir gençlikle yürümekten büyük haz ve onur duyuyoruz’’

Gençliğin kendini maddi ve manevi ilimlerde yetiştirmiş, tam donanımlı ve iç huzuru ve ilmiyle yolunu aydınlatan, vatanını milletini seven birer vatan sevdalıları olarak yetiştirilmelerinin önemli olduğuna değinen Başkan Pekuz, sözlerini ‘’ Gençlerimizi bu şekilde yetiştirmek geçmişimize ve atalarımıza karşı da en büyük sorumluluğumuzdur. Bu vesile ile bizlere bu cennet vatanı emanet eden başta Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Sevgili gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu