Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşetSiyaset

13 Şubat’ta iş bırakacaklar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, laik-bilimsel eğitim ve demokratik yaşam için 13 Şubat Cuma günü bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.
“TALEPLERİMİZE KULAKLARINI TIKAYANLARA…”
Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin, 13 Şubat Cuma günü bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi. Şahin, Devletin bütün inançlara eşit mesafede ve tarafsız olması yönündeki taleplerinde ısrarcı olduklarını belirterek, “Değişik din, mezhep, inanç ve dünya görüşünden insanların gerçek anlamda “eşit yurttaş” olarak kabul edilmesi, devletin bütün inançlara eşit mesafede ve tarafsız olması yönündeki taleplerimizde ısrarcıyız. Bugüne kadar bizlerin taleplerine  kulaklarını tıkayanlara karşı mücadele bayrağını yükselteceğimizin kamuoyu  tarafından bilinmesini istiyoruz”
“ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Eğitimde gericileştirmeye karşı 13 Şubat’ta iş bırakacaklarını belirten Şahin,  “Eğitim sistemi ve okulların tamamen siyasi egemen ideolojiye teslim  edilmesine asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. Eğitimin gerçek anlamda  demokratik, bilimsel ve laik bir içerikte olması için, tüm halkımızı 8 Şubat`ta  Kadıköy`de yapacağımız “Laik-Bilimsel-Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam” mitingine davet ediyoruz. Ayrıca çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe  eden bütün velileri, eğitim ve bilim emekçilerini 13 Şubat`ta yapılacak boykota  ve Eğitim Sen`in iş bırakma eylemine katılmaya, mücadelemize güç vermeye ve  geleceğimize hep birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu