Manşet

17 Yıldır Atıl Kalan Bina Kaldığı Yerden Devam Ediyor !!!!

Kırıkkale’de 2006 ruhsat alınıp yapılmaya başlanan ve kısa süre sonra duran yaklaşık 17 yılıdır yarım bir şekilde kalan binada çalışmalar yeniden başladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ATIL BİNA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR
Kırıkkale’de 2006 ruhsat alınıp yapılmaya başlanan ve kısa süre sonra duran yaklaşık 17 yılıdır yarım bir şekilde kalan binada çalışmalar yeniden başladı. Çürümeye yüz tutmuş inşaatın yıkılmadan kaldığı yerden yapılması akıllarda soru işareti bıraktı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği 2008 yılında resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kırıkkale’nin Çalılıöz Mahallesi’nde (eski Bölge Trafik Müdürlüğü altı) 17 yıldır atıl durumda bulunan bina inşaatın da yeniden çalışmalar başladı. Yeniden çalışmalara başlayan inşaat bu tarihten önce ruhsat aldığı için yapı denetimi uygulama yönetmeliği kapsamının dışında sayılıyor.

İnşaatın kolon demirlerinin paslı çürük olduğu ve deprem yönetmeliğine uygun olmadığı çevre sakinleri tarafından iddia ediliyor. Bunun üzerine yarım kalan inşaatı tamamlamaya çalışan müteahhit firma ise inşaatı yıkıp yeniden yapmak yerine yarım kalan inşaatta çalışmalara kaldığı yerden devam ediyor.

Durumu fark eden çevre sakinleri ise insan canının bu kadar ucuz olmadığını söyleyerek, “Biz kendimizi bildik bileli bu inşaat atıl durumda bekliyor. İçeri girip baktığımız zaman kolonları çatlamış, demirleri ise pas tutmuş durumda. Kırıkkale birinci derece deprem bölgesi olmasına rağmen bu binayı tamamlamalarına izin verenlerin tekrar düşünmelerini istiyoruz. Biz bu konu da Kırıkkale Belediyesi’nden bina analizi yapılmasını talep ediyor, yetkilileri ise göreve davet ediyoruz” dediler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x