EğitimGündemManşet

Atanan müdürlere tören

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda, ilk defa ve yeniden atama yapılan okul müdürleri ve eğitim kurumları müdürleri ile birlikte istişare toplantısı düzenlendi.

82 MÜDÜR YENİ ATANDI
Düzenlenen toplantıya; Vali Ali Kolat, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, eğitim kurumu müdürleri ve okul müdürleri katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerin Görevlendirilmesi İlişkin Yönetmeliğin 10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanması ile başlatılan çalışmalar neticesinde; ilk defa ve yeniden Müdür görevlendirilmesi çalışmaları tamamlandı. Yönetmelikte belirtilen değerlendirmeler neticesinde 17 eğitim kurumu müdürünün görevine devam etmekte olduğu, 21 okul müdürünün kendi okullarında görev sürelerinin uzatıldığı, 25 okul ve kurum müdürünün görevlendirmelerinin başka kurumlara yapıldığı, 82 müdürün de okullara ve eğitim kurumlarına yeniden ve ilk defa görevlendirmelerinin yapıldığı ifade edildi.

“DİSİPLİNİN TANIMI BU DEĞİL”
Toplantıda konuşan Vali Kolat, tüm eğitim kurumu müdürleri ve okul müdürlerine yeni görevlerinde başarılar diledi. Vali Kolat şöyle konuştu; “Böyle bir toplantının yapışmış olması isabetli olmuş. Bende bu meyanda sizlerle bir şeyler paylaşmak istiyorum. Benim idarecilik anlamında 40 yıllık bir tecrübem var. İdarecilik kolay iş değil. Sorumluluk isteyen bir görevdir. Bu vesileyle de önemli bir görevi üstlenmiş bulunuyorsunuz. Hepinize hayırlı ve uğurlu olsun. Sizlerden elbette ki beklentilerimiz olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı yeni düzenlemelerle, biraz daha eğitime ve öğretime dinamizm getirebilmek amacıyla böyle bir uygulamayı başlatarak, sizler yeni görevlerinize başladınız. Hepiniz daha önce de yöneticilik yaptınız. Her şeyden önce idarecinin donanımlı olması lazım. Yani idareci, okulda ve çevresinde ne oluyorsa onu bilmesi gerekir. Sizlerden bunu beklerler.  Sorunları sizlerin çözmesini isterler. Dolayısıyla; öğrencinin ve öğretmenin gözünde sizler çok daha önemli bir konumdasınız. Bu anlamda kendinizi ona göre hazırlayacaksınız. Birikimlerinize birikim katacaksınız. Disiplinli olmak güzel bir şey. Ama disiplin demek, kırıcı olmak, dışlayıcı, öteleyici olmak anlamına gelmez.

“BÜTÜNLEŞTİRİN”
Kucaklayıcı olacaksınız. Bölmeyeceksiniz, bölüştüreceksiniz. Adil olacaksınız. Yöneticinin en büyük özelliği adil olmaktır. Herkesin bir düşüncesi, inancı ve davranışı vardır. Ama bunu sorgulama hakkı bizde değil. Bunu sorgulama hakkı sadece Cenab-ı Allah’tadır. Dolayısıyla biz, yapacağımız çalışmalarda adil olmayı ve bizden beklenilen mesajı vermek zorundayız. Tebliği güzel yapmalıyız. Hakikaten bizler mesajımızı güzel bir şekilde, iyi bir anlayışla, kırmadan, dökmeden anlatmalıyız. Bizim kimseyi zorlamak, kimseyi yargılamak gibi bir hakkımız yok. Onun için bu süreçte bu hususlara dikkat edeceğiz. Yani görev değişikliği nedeniyle kırgın arkadaşlarımız vardır. Bunlara da bir yerde hak vermemiz lazım. Ama sizin, tavrınız, davranışlarınız ve yönetim anlayışınız onları da memnun edecek nitelikte olmalı.

“DAHA DUYARLI OLUNMALI”
Bu anlamda kimseyi kırmadan, üzmeden ama disiplini de elden bırakmadan işlerimizi de yürütmemiz lazım. Hizmet içi kurslarımız son derece önemli. Bir de okulları, toplumun dışında kesinlikle düşünmemeliyiz. Okulu sadece oraya gelen öğrencileri eğiten bir kurum olarak görmemeliyiz. Okullarımızın, bağlı bulunduğu mahalleyi de eğitmesini istiyoruz. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Bulsun” diye bir projesi var. Bu tip uygulamaları daha da ileri götürerek, velilerle diyaloğa girerek, evlerine giderek, çocuklarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunarak ve onlardan da gelecek talepleri alıp, okula getirerek onların da okula sahip çıkmalarını sağlamamız gerekiyor. Bu konuda biraz daha duyarlı olmanızı arzu ediyorum.

“KAYNAŞTIRICI ETKİNLİKLER DÜZENLEYİN”
Kırıkkale de gördüğüm diğer eksiklikte, okullarımızda çok fazla etkinlik göremiyorum. Yani çok çeşitli etkinlikler olabilir. Mesela folklor kursları, okullarımızda çok yeterli değil. Hâlbuki bu tür etkinlikler çocukları kaynaştırır. Etkinliklere lütfen ağırlık verin. Sesinizi herkese duyurun. Çocukları bir araya getiren, kaynaştıran, paylaştıran etkinlikler yapmamız gerekiyor. Bir tiyatro olabilir, folklor olabilir, bir müzik grubu olabilir, resim sergisi olabilir, yani akla her türlü etkinlik gelebilir. Bu hususlara dikkat edersek daha iyi bir yönetici oluruz.

“GÜVENLERİ BOŞA ÇIKARMAMALIYIZ”
Diğer bir önemli konu ise, verdiğiniz kararlar istikrarlı olmalısınız. Bir konuda karar verirken çok iyi düşünün. Bir konuda iki de bir fikir değiştirirseniz istikrarsızlığı kendiniz yaratıyor olursunuz. İstikrarlı bir eğitim tamamen sizin vereceğiniz uygulamalarda ve kararlardadır. Bu hususlar idarecilikte son derece önemlidir. Yani bir konuda oturup istişare edersiniz, öğretmenlerinizle görüşürseniz, velilerle konuşursanız, sonuçta iyi bir seçim yaparsınız. Kararlarınızı sık sık değiştirirseniz oda size olan güveni sarsar. Her şeyden önce edep ve terbiye başta olmalı. Yani konuşmalarımızla, tavır ve davranışlarımızla, çocuklarımıza hitap tarzımızla örnek olmalıyız. Yani çocukları ve öğretmenleri azarlar gibi, onları kıracak nitelikte konuşmamalıyız. Yani idareci en başta kendisi edep ve terbiye sahibi olması lazım. Ahlak ve adalet son derece önemlidir. Siz okullarımızda hepimizi temsil ediyorsunuz. Bu atamalardan sonra bizler eğitimde daha aktif bir dönem bekliyoruz. Daha olumlu sonuçlar bekliyoruz. Yani biz bunları görmezsek değişmenin, yenilemenin hiçbir anlamı olmaz. İnşallah hep birlikte güzel sonuçlar alacağız. Bütün amacımız bize güvenen insanlarımızın çocuklarını geleceğe en iyi şekilde hazırlamak.

SINIF ORTALAMASI 21-22 KİŞİ
Devletimiz eğitim konusunda son derece önemli mesafeler almıştır. Bizim Kırıkkale de sınıf ortalamamız 21-22 kişi civarında. Yani ortam ve fiziki şartlarımız son derece müsait.  Bizim eğitimin eksikliği gibi bir bahanemizin olmaması lazım. Milli Eğitim Bakanlığımız kurs açın diyorsa lütfen kurs açalım. Hafta sonu ders verelim diyorsa lütfen fedakârlık gösterelim. Bu anlamda da eğitim kalitemizi ne kadar artırabilirsek, çocuklarımıza ne kadar çok sahip çıkabilirsek herkes tarafından alkışlanırsınız, takdir edilirsiniz. Hakikaten önemli bir sorumluluk aldınız. İşin temeli eğitim, okul, öğrenciler ve sizlersiniz. Ayrıca temizliğe de önem verelim. Okulun ve çevresinin temizliğine önem verelim.  Günlük sakal tıraşı olalım. Giyimimiz düzgün olsun. Bizim sizlere her zaman kapımız açık. Bir sorunla karşılaştığınız zaman gelip bu sorunu bizimle paylaşabilirsiniz. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız. Ben yeni görev yerlerinizde başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun” Daha sonra Vali Ali Kolat, yeni görevlerine atanan okul müdürlerine Yönetici Atama Kararname Belgesini verdi.

Göreve Başlayacak Okul müdürleri listesi Şöyle:Atanan müdürlere tören - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriAtanan müdürlere tören - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriAtanan müdürlere tören - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriAtanan müdürlere tören - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriAtanan müdürlere tören - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriAtanan müdürlere tören - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriAtanan müdürlere tören - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriAtanan müdürlere tören - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriAtanan müdürlere tören - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu