Keskin

2 Haziran’a kadar Atakul başkanlık edecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YSK’nın yenilenmesine karar verdiği Keskin Belediye Başkanlığı seçimleri 2 Haziran’da yapılacak. Bu tarihe kadar Belediye meclis üyeleri içerisinde en yaşlı üye konumunda bulunan Mustafa Atakul 2 Haziran’a kadar Keskin Belediye Başkanlığına vekalet edecek.

EN YAŞLI ÜYE BAŞKAN OLDU

Yüksek Seçim Kurulu, Ak Parti’nin itirazı üzerine Keskin Belediye Başkanlığı seçimlerini inceleyerek seçimin yenilenmesine karar vermişti. 2 Haziran’da yenilenecek olan Keskin Belediye Başkanlığı seçimleri için süreç yeniden başladı. Seçimin yapılacağı 2 Haziran tarihine kadar Belediye başkanlığına 31 mart seçimlerinde göreve getirilen 9 belediye meclisi üyesi içerisinden en yaşlı üye Keskin Belediye Başkanlığına vekalet edecek. Meclis üyeleri içerisinde en yaşlı üye sıfatıyla Ak Partili meclis üyesi Mustafa Atakul 2 Haziran’a kadar Keskin Belediye Başkanlığı görevini yürütecek.

İTİRAZIMIZI YAPMIŞTIK

2 Haziran’da seçimin tekrardan Keskin’de yenileneceğini Belirten Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, “Bizim tespit ettiğimiz 6 fark vardı. Bizim tespit ettiğimiz devletin vasi olarak atadığı engelli kardeşlerimize oy kullandırıldığını gördük. Buna seçim günü de itiraz ettik. Bu itirazlarımız dediğim gibi ilçede ve il seçim kurulları kabul görmedi. Daha sonra Yüksek Seçim Kuruluna bütün belgeleriyle birlikte tekrardan müracaat ettik ve müracaatımız bugün ki yapılan toplantı neticesinde verilen kararla birlikte seçimin yenilenmesinde karar verildi. Bu seçim süreci içerisinde gördüğümüz başka eksiklikler de vardı. Bunları da itiraz dilekçemiz içerisine yazmıştık. Netice itibariyle seçimin yenilenmesine karar verildi” ifadesini kullandı”

 

DEVLETİN VASİ OLARAK ATADIĞI ENGELLİLERE OY KULLANDIĞINI GÖRDÜK

Dağdelen “Keskin içerisinde bizim tespit ettiğimiz 14 tane ve daha fazlası da vardı işin doğrusunu söylemek gerekirse. Tekraren söylüyorum; devletin vasi olarak atadığı engellilere oy kullandığını gördük. Onun dışında raporlu yatalak hastalar vardı Keskin’de, seyyar sandık kurulmamış olmasına rağmen onlarında sandığın başına gelmeden oy kullandığını gördük. Onları da bu itirazımız içerisine dahil ettik. Netice itibariyle böyle bir karar verildi. Seçmenin iradesi sandığa tam olarak 2 Haziran’da yapılacak olan seçimde yansıyacak diye düşünüyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x