ManşetSiyaset

“2015 kurtuluş olsun”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP’nin Ankara Bölge Toplantısı’na katılan Kırıkkale İl Başkanı Ziya Kavlak’ın konuşması salonda büyük alkış topladı. Kavlak geçmişte parti içerisindeki çekişmelerin, örgütlerin birikimini ve performansını etkilediğini ifade ederek, “Neden bizim gibi düşünmeyen ama demokrasiye inanan insanlar ile el ele vererek 2015 Genel Seçimleri’nde geleceği yakalamayalım” sorusunu sordu.
 
ALKIŞ TOPLADI
CHP’nin Ankara Bölge Toplantısı, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı sırada İl Başkanı Ziya Kavlak’ın konuşması salonda büyük alkış topladı. İşte Kavlak’ın konuşmalarından satır başları;  “Türkiye’de yaşayan farklı görüşteki tüm seçmenlerin Cumhuriyet Halk Partisine olan çözüm ve iktidar odaklı yapıcı değerlendirmeleri ile her seçmenin kafasında bir iktidar potansiyeli olan bir Cumhuriyet Halk Partisi algısının oluştuğu, seçmenin Cumhuriyet Halk Partisini İktidarda görmek isterken nasıl iktidara geleceğinin formülünü de hep bir ağızdan vermektedir.
 
KISIR ÇEKİŞMELER
“Fakat geçmişteki parti içi çekişmeler sonucu seçmen, halk adına herhangi bir olumlu politikası olmayan muhafazakar partilere yıllarca itilmiş, Cumhuriyet Halk Partisi seçmen gözünde iktidara koşarken,sanki belli bir zümreye miras bırakılmış gibi parti içinde sonu gelmez çekişmelere kurban edilmiştir. Bunun sonucunda parti içinde yetişen verimli nesiller iktidar alanına doğru açılamadığından, kendi içindeki potansiyel ve büyük enerji birikimini her defasında ileriye doğru değil, parti içi kısır çekişmelere harcamak zorunda kalmıştır”
 
“…DEMOKRASİ VE REKABET DIŞI BIRAKMAKTAYIZ”
Dışarıda halk gözünde sürekli kendi arasında kavga eden, kurultaylara giden bir izlenim ile mücadele ederken kendi içimizde de hiziplere ayrılarak, var olan bu büyük enerji ve birikimi havaya savurmaya devam etmekteyiz. Demokrasinin en ciddi savunucuları arasında yer alabilecek Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinden oluşan büyük bir kesimi de kendi ellerimizle demokrasi ve rekabet dışı bırakmaktayız.
“…SIKINTIYI BİZ ÖRGÜTLER YAŞIYORUZ”
Türkiye’nin belki de en iyi eğitilmiş, en iyi donatılmış, en büyük birikimine sahip yüzde otuzu, kendilerine en fazla ihtiyaç duyulduğu bu zamanlarda seçim mücadelesine dahil edememenin sıkıntısını biz örgütler yaşamaktayız. Genel Merkezimizin, birkaç yıldır ülke genelinde uyguladığı doğru ve birleştirici politikaları bölgesel ölçekte uygulayarak yerindelikli ve parti içi uzlaştırmacı politikaları ile o yüzde otuzu Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir yapı ile yüzde ellilere yükselteceğimize inancımız tamdır. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarına giden yol iktidar umudu ile yıllardır yanıp kavrulan kadim seçmenlerin tekrar genci ve yaşlısı ile 1970’lerdeki ruhu 2015 yılında da kolektif bir çalışma ile gerçeklerine inanmalarından geçmektedir.
 
“ÇOK BÜYÜK BİR GÜÇTÜR”
Biz Örgütler olarak Genel Merkezimizin de tam desteği ile bu birlikteliği gerçekleştirdiğimiz zaman “İktidarın adı Cumhuriyet Halk Partisi” olacaktır. Bu demokrasiye inanmış yüzde otuzluk kesim yıllardır AKP’nin tüm yıkım politikalarına direnerek var olmayı başarmış çok büyük bir güçtür. Bu gücün doğru şekilde 2015 seçimlerine müdahil olması ile o yüzde otuza ülkenin içinden başka kesimlerin ekleneceği tartışmasızdır. Neden yıllardır partiyi omuzlayan tüm umudunu Cumhuriyet Halk Partisine bağlamış, örgütlü mücadeleye inanmış yüzde otuz ile 2015 Genel Seçimlerinde başarılı olmayalım.
 
“SEÇMENLERİ VE KENDİ ÖRGÜTLERİ İLE BARIŞIK…”
Neden bizim gibi düşünmeyen ama demokrasiye inanan insanlar ile el ele vererek 2015 Genel Seçimleri’nde geleceği yakalamayalım. Bunun için öncelikle Cumhuriyet Halk Partisinin 91 yıllık potansiyeline inanmak, korkmadan demokrasiye güvenmek ve demokrasiye gerçekten sahip çıkan tüm kesimlerin gücüne inanmak yeterlidir. Eğer kendi seçmenleri ve örgütleri ile barışık bir yapı kurar ve umuda yolculuğumuzu önce kendi içimizde gerçekleşeceğine inanırsak 2015 Genel Seçimleri sadece Cumhuriyet Halk Partisi için değil Tüm Türkiye için yeni bir Milat olacaktır. Sonuç olarak ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız ama mutlaka 2015 yılında iktidar olacağız.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu