Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetYaşam

KAN VER HAYAT KURTAR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KAN VER HAYAT KURTAR - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKAN VER HAYAT KURTAR
Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından ’Kan ver hayat kurtar’ kampanyası çerçevesinde Kızılay Tır’ı Kırıkkale’ye gelerek kan toplamaya başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Kızılay TIR’ında vatandaşların büyük ilgi gösterdiği dikkat çekti.

ÖNEMİNİ ACİL DURUMLARDA ANLIYORUZ
Türkiye genelinde vatandaşların kan bağışına olan dikkatini çekmek amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Kızılay Genel Müdürlüğü, ’Kan ver hayat kurtar’ kampanyası çerçevesinde başlattığı kampanya Tır’ı Kırıkkale’ye geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Kızılay Tır’ında vatandaşların kan vermeye başladıkları gözlenirken, yapılan anonslarla halkı kan bağışında bulunmaya teşvik edildi. TIR’ı yerinde inceleyerek Kızılay Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan’dan bilgi alan Vali Ali Kolat, ‘İnsan kanın önemini acil durumlarda anlıyor’ dedi.

DÜNYANIN EN MUTLU KİŞİSİ OLURSUNUZ
Organizasyonun açılışına Vali Ali Kolat, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ve Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, Kızılay’da görevli Dr. Yeter Kaplan ve çok sayıda sağlık personeli katıldı. Türk Kızılayı’na her türlü desteğin verilmesi gerektiğini belirten Kolat, ‘Verdiğiniz kan ile bir kişinin hayatı kurtuluyorsa, dünyanın en mutlu kişisi olursunuz. Hakikaten Kızılay’ın kan bağışı sayısını arttırmak için çok güzel organizasyonları var. Bunlardan biri de kan bağışı Tırlarıdır. Gerçekten de Türkiye de çeşitli yerlerde gezerek kan bağışının yapılması anlamında güzel bir organizasyon” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu