Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

230 alım için 2100 müracaat

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında alacağı 230 yardımcı eleman için yaklaşık 2 bin 100 kişi müracaatta bulundu. Noter huzurunda çekilen kurularla 230 kişinin alımı gerçekleşirken, güvenlik alımlarının ise önümüzdeki hafta yapılacağı öğrenildi. İlçelerde ise mülakatların başladığı belirtiliyor.

MERKEZ İÇİN KURALAR ÇEKİLDİ

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ve ilçelerde eğitim ve öğretime başlayan 237 okulda görev yapmak üzere temizlik ve güvenlik personeli olmak üzere İŞKUR’un Toplum Yararına Programı kapsamında 500 kişilik alım için çalışmalar hız kazandı. Kırıkkale merkeze yapılacak temizlikçi alımları için kuralar Başpınar Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Toplamda 2 bin 100’e yakın başvurunun gerçekleştiği temizlik bölümü için noter huzurunda yapılan kura çekimleri sonucunda 230 kişi belirlendi. Merkez okullarda görev yapacak güvenlik görevlisi kuralarının da önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

İLÇELERDE LİSTELEME USULÜ

Merkezde kura çekimleri başlarken, ilçelerde listeleme usulüyle alımların bugün başlayacağı öğrenildi. İlçelerde izlenen listelemeye 35 yaş altı erkeklerin dahil olmadığı, tamamen dezavantajlı gruplara yönelik bir yol izleneceği belirtiliyor. Gerçekleşecek kura ve listeleme çalışmalarının ardından seçimi yapılan merkez ve ilçeler dahil yaklaşık 500 kişinin kısa zamanda göreve başlaması bekleniyor. Söz konusu “MEB Güvenlik” personeli ilanına başvuru yapmak için de İŞKUR tarafından belirlenen şartları taşımak gerekiyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x