Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

3 BİN 155 ÖĞRENCİ İMAM HATİPLİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda, İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liselerinin, Öğretim programları, Fiziki imkanları, Akademik, Bilimsel, Sanatsal ve Sosyal Kültürel etkinlikler yönünden tanıtım toplantılarına devam edildi. Toplantıda konuşan Şube Müdürü Karakuş 50 bine yakın öğrenci bulunan Kırıkkale’de 18 İmam Hatip okulunda 3 bin 155 öğrenci eğitim gördüğünü söyledi.

 

İMAM HATİP OKULLARI TANITILDI

Kırıkkale İl Merkezindeki İlkokul ve Ortaokullarda görev yapan Rehber öğretmenlerinin, ardından İl Müftü Yardımcısı Ertuğrul Görgülü,  İl Müftülüğünde çalışan Din görevlileri ve Kuran Kursu Öğreticilerinin  katılımı ile Merkez Şehit Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun Karakuş, İmam Hatip Okullarının tanıtımı ile İlgili çalışmaların etkin ve planlı yürütülmesi için İmam Hatip Okulları tanıtımı il eylem planı kapsamında yapılacak çalışmalar ile Anadolu İmam hatip liseleri ve İmam Hatip ortaokullarının; haftalık ders çizelgeleri, öğretim programları, eğitim içeriği ve program çeşitliliği hakkında açıklamalarda bulundu. Karakuş “İlimizde 5 Anadolu İmam Hatip Lisesinde 872 öğrenci, 13 İmam Hatip ortaokulu ise 2283 öğrenci öğrenim görmektedir. Öğrencilerimizin, % 6 sı Anadolu İmam Hatip Lisesine, %14 ise İmam Hatip Ortaokullarına devam etmektedir” diye konuştu.

 

İLÇELERDE DE BULUNUYOR

İlimiz Merkezinde Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip lisesi ve Şehit Alpaslan Yazıcı Kız İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler programının uygulandığı proje okullarıdır. Merkezinde Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip lisesi sınav ile ve yerelden öğrenci kaydı almaktadır. Şehit Alpaslan Yazıcı Kız İmam Hatip Lisesi ise sınav ile Kız öğrenci kaydı  almaktadır. Ayrıca bünyesinde ki  İmam Hatip Ortaokuluna da öğrenci kaydı almaktadır. Bu iki okulumuzun da pansiyonu bulunmaktadır. 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam Lisemiz ise yerelden sınavsız Yerelden öğrenci kaydı almaktadır. Keskin ve Karakeçili İlçelerimizde bulunan karma Anadolu İmam Hatip Liselerimiz bulunmaktadır. Delice ve Çelebi ilçelerimiz hariç tüm ilçelerimiz de İmam Hatip Ortaokulu bulunmaktadır” ifadesini kullandı.

 

TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ

KTS değerlendirmesi hakkında bilgiler veren Karakuş, Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan değerlendirmeye göre Kırıkkale İlimizin  Ekim Ayında 10., Kasım ayında 7., Aralık ayında  5 . ve Mart ayında Türkiye geneli 1. sırada yer aldı” dedi.  Ardından Okul yöneticileri Genel Müdürlük tarafından hazırlanan tanıtım sunuları ile İmam Hatip Okullarımızın tanıtımları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. İl Müftü Yardımcısı Ertuğrul Görgülü Din Görevlileri ve Kuran Kursu öğreticilerine İmam Hatip Okullarının tanıtım faaliyetlerine destek olunmasını talep ederek, katılımları için teşekkür etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x