Eğitim

“Çocuğumuzu Kaydettireceğiz, Muhatap Bulamıyoruz!”

Kırıkkale Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nda kayıt ve nakil döneminin en yoğun günlerinde yaşandığı öne sürülen idari boşluk, velilerin tepkisini çekiyor. İddiaya göre okulda müdür veya müdür yardımcısı bulunmazken, kayıt işlemleri için okula gelen veliler yetkili bir muhatap bulmakta zorlanıyor. Okulun açılıp kapanmasıyla ilgili görevlerin ise İŞKUR personeli tarafından yürütüldüğü ileri sürülüyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Kırıkkale Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nda kayıt ve nakil döneminin en yoğun günlerinde yaşandığı öne sürülen idari boşluk, velilerin tepkisini çekiyor. İddiaya göre okulda müdür veya müdür yardımcısı bulunmazken, kayıt işlemleri için okula gelen veliler yetkili bir muhatap bulmakta zorlanıyor. Okulun açılıp kapanmasıyla ilgili görevlerin ise İŞKUR personeli tarafından yürütüldüğü ileri sürülüyor.

2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilerin kayıt, nakil ve ders seçimi işlemleri için okullarda yoğunluk yaşanırken, Kırıkkale Merkez Selim Özer Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’yla ilgili gündeme gelen iddialar dikkat çekiyor.

VELİLER OKULA GELİYOR, MUHATAP BULAMIYOR

Çocuklarının kayıt ve nakil işlemleri için okula gelen bazı veliler, karşılarında işlemleri yürütecek bir idareci bulamadıklarını öne sürüyor.

Veliler, özellikle kayıt döneminde okul yönetiminin velilerle iletişim halinde olması gerektiğini belirtirken, yaşanan durumun eğitim kurumunun işleyişi açısından ciddi soru işaretleri oluşturduğunu ifade ediyor.

Bir veli yaşadığı durumu şöyle anlatıyor:“Çocuğumuzun kaydı ve okul durumu için okula geliyoruz ancak derdimizi anlatabileceğimiz bir müdür ya da müdür yardımcısı bulamıyoruz. Hangi konuda bilgi alacağımızı, işlemlerimizi kime soracağımızı bilmiyoruz.”

“OKULU İŞKUR PERSONELİ AÇIP KAPATIYOR” İDDİASI

Velilerin en fazla tepki gösterdiği iddialardan biri ise okulun günlük açılış ve kapanış işlemlerinin İŞKUR kapsamında görev yapan personel tarafından gerçekleştirildiği yönünde.

İddiaların doğru olması halinde, öğrenci kayıtlarının yapıldığı, velilerin yoğun şekilde okula başvurduğu bir dönemde okul yönetiminin nasıl bir organizasyonla yürütüldüğü sorusu gündeme geliyor.

Veliler, eğitim kurumunda yönetim kademesinin aktif şekilde görev başında olması gerektiğini savunarak, yaşanan tablonun kabul edilemez olduğunu dile getiriyor.

KAYIT DÖNEMİNDE BU TABLO KABUL EDİLEBİLİR Mİ?

LGS sonrası nakil işlemleri ile yeni eğitim-öğretim yılı kayıtlarının sürdüğü bir dönemde ortaya çıkan bu tablo, “Okulda yönetim var mı, yok mu?” sorusunu beraberinde getiriyor.

Veliler, çocuklarının eğitim hayatıyla ilgili en önemli işlemleri gerçekleştirmek için geldikleri okulda kapıdan kapıya yönlendirilmek istemediklerini belirterek, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuya açıklık getirmesini istiyor.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE ÇAĞRI

Velilerin talebi açık: Okuldaki idari durumun netleştirilmesi, kayıt ve nakil işlemleri için velilerin karşısında yetkili bir yönetici bulunması ve okulun işleyişinin sağlıklı şekilde yürütülmesi.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’ndaki yönetim durumu ve ortaya atılan iddialarla ilgili inceleme yapıp yapmayacağı merak konusu.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x