Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Karabacak, “Bu yanlışı düzeltin”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Hafta içerisinde 21 okul müdürünün görev değişikliği yapılmasının ardından Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak basın açıklaması yaptı. Karabacak yaptığı açıklamada, 21 Okul Müdürünün kanun dışı bir şekilde görevden alındığını, bu haksızlığa dur demek için yasal işlem başlatacaklarını söyledi.

 

SİYASI KARARLAR ALINMAMALI

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak sendika binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Karabacak yaptığı basın açıklamasında Kırıkkale Bölge idare mahkemesinin kararınca öğretim dönemi öncesi ataması yapılan 21 Okul Müdürünün hiçbir hukuki dayanak gösterilmeksizin görevden alındığını belirtti. Hafta içinde yapılan görevden alınmalar nedeniyle açıklama yapan Karabacak ‘Hatırlanacağı üzere 652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyle Siyasi İktidarın Eğitim Kurumu Yöneticilerine yönelik başlattığı darbe süreci Hükümetin valisi ve Milli Eğitim Müdür eliyle kıyıma dönüştürülerek devam ettirilmektedir” diye konuştu.

 

TEKRAR ALINDILAR

“2013-2014 Eğitim öğretim yılının bitimi ile dört yılını dolduran Eğitim Kurumları müdürleri 10/06/2014 tarihli ucube bir yönetmelikle sözüm ona değerlendirmeye alınmış, Hükümete paralel bir sendika olarak ortaya çıkmış yandaş sendikaya menfaat sağlanırken, koltuk dağıtılırken; üyemiz olan okul yöneticileri görevden alınmıştı. Kırıkkale Bölge idare Mahkemesi 13/07/2014 tarihinde haksızlık yapıldığı ve görevden alınan okul müdürlerinin haklılığı subuta erdiren kararı verdi. İdarece yapılan işlemde uyarlılık bulunmadı. Okul Müdürlerimiz mahkemenin bu kararı ile haksız bir şekilde alındıkları görevlerinin başlarına dönmüşlerdi.21 Okul Müdürü keyfi bir yönetim anlayışı ile resen ve yangından mal kaçırırcasına alınan kararla hafta içinde tekrar görevlerinden alındılar” dedi.

ATAMALARDAKİ USULSÜZLÜK

“Başta Vali Ali Kolat olmak üzere yetkililerle görüşmeye çalıştık. Ancak bizimle görüşmeyi tercih etmediler. Çünkü bu görevden almalar tamamen siyasi bir karardı’ ifadesini kullandı. Vali Ali Kolat Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin’in kısa bir süre öce Ak Parti Milletvekilleri ve il Başkanı ile bir araya geldiklerini ve siyasilerin bu konuda talepleri olup olmadığını merak ettiklerini belirten Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak son görüşmelerinde Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin’in de’ Ne yapalım arkadaşlara söz verdik ‘ ifadesini kullandığını belirterek ‘Bu işleme bu hukuksuzluğa ortak olanlar büyük suç işlemekte. Bu işlem Bölge idare mahkemesinin kararını tanımamak yani yargı kararını etkisizleştirmektir’ dedi.

 

OKULLAR YAZBOZA BENZEDİ

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak bu konu hakkında haklarını yasal zeminde arayacaklarını ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek ‘Öyle bir hırsa kapılmışlar ki Eğitim-öğretimin başında sınavların yoğun olduğu bir dönemde geleceğimiz evlatlarımıza, çocuklarımıza nasıl bir zarar vereceğini, eğitim öğretimde aksaklığa ve motivasyon bozukluğuna sebebiyet vereceğini dahi düşünmemektedirler. Çünkü onların derdi eğitim öğretimde başarı yakalamaktan ziyade yandaşa koltuk dağıtmakta başarıya ulaşmaktır. Başta Kırıkkale Valisi olmak üzere konunun tüm muhataplarına çağrıda bulunuyorum”

YARGIYA BAŞVURACAKLAR

“Henüz ayrılmalar gerçekleşmemişken yapılan bu yanlışı düzeltiniz. Yapılan işlemi iptal ediniz. Aksi takdirde her türlü yasal ve yargısal haklarımızı kullanacağımızı gerek idari soruşturma talep edeceğimizi gerekse savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı açıkça ifade ediyorum. Elbette haklı olduğumuz davamızda mücadelemize devam edeceğiz. Her zaman yaptığımızı yapacağız ve yargıya başvuracağız. İnanıyoruz ki Türk adaleti haklılığımızı bir kez daha tescilleyecektir. Türk mahkemelerine olan inancımız tamdır. Zalimin zulmü yanına kalmayacaktır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu