Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKeskinKırıkkaleManşet

3 bin 990 dekar tarım alanı sulanacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK MÜJDEYİ VERDİ, BÜYÜKCECELİ GÖLETİ PROJESİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Hafta sonu Kırıkkale’ye gelerek Keskin Hindicilik tesisi, Sanayi alanı ve spor salonu gibi bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Öztürk, geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Büyükceceli Göleti İnşaatı işinde imzaların atıldığını, proje tamamlandığında 3 bin 990 dekar tarım alanının sulamaya açılacağını söyledi.

 

İNCELEMELERDE BULUNDU

TBMM Genel kurul çalışmalarından fırsat buldukça Kırıkkale’ye gelen Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, çeşitli incelemelerde bulundu. Milletvekili Öztürk beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, İl Genel Meclis Üyesi Ekmel Cönger’le birlikte Keskin Hindicilik Tesisi, Keskin Sanayi Alanı ve Keskin Spor Salonunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bir süredir değerlendirme aşamasında bulunan Büyükceceli Göleti işinde imzaların atıldığı müjdesini veren Milletvekili Öztürk, gölet inşaatının tamamlanması durumunda toplamda 3 bin 990 dekarlık tarım arazisinin sulanabileceğini vurguladı.

 

3 AYRI KÖY ARAZİSİ SULANABİLECEK

Yapılan çalışmayla ilgili bilgiler veren Öztürk “DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından 30 Eylül 2015 tarihinde ihalesi yapılan Kırıkkale – Keskin Büyükceceli Göleti işi, DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile yüklenici Bahri Gürsoy – Gülnar İnşaat Ve Tic. Ltd. Şti ortak girişimi arasında imzalandı. Aşağı Olunlu köyünün güney batısında Büyük Kuzey ve Bağ Dereleri üzerinde temelden 51,50 m  yüksekliğinde kil çekirdekli homojen dolgu tipinde  inşaatı tasarlanan Büyükceceli Göleti ile Aşağı Olunlu, Büyükceceli ve Göçbeyli köylerine ait 3 bin 990 da alanın basınçlı borulu sistemle sulanması amaçlanıyor” diye konuştu.

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu