Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

368 poliçeye 1.1 milyon ödeme yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ankara TARSİM Bölge Müdürlüğü’ne atanan İrfan Alkaş, Bölge Müdür Yardımcısı Murat Kaya ve Tarsim eksperi Ali Osman Tan ile birlikte Kırıkkale’ye geldi.

Seri ziyaretler

Tarsim Bölge Müdürü Alkaş, ilk olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada İl Müdürü Recep Kırbaş’tan Kırıkkale tarım yapısı hakkında bilgi aldı. İrfan Alkaş, Kırıkkale’de sigorta yaptırma durumu hakkında bilgi verdi. Alkaş’a göre Kırıkkale’de 2013 ve 2014 yıllarında bitkisel ürünler, büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanlarında toplam 18 bin 333 adet poliçe kesildiği, yine son iki yılda toplam 291 bin dekar alan sigorta yapıldığı, bin 222 afet ihbarı yapıldığı, oluşan hasarlarda 368 poliçe için 1 milyon 107 bin 152 TL hasar ödemesi yapıldığını söyledi.

Faaliyetler artırılacak

Daha sonra Tarsim heyeti Karacalı Tarım Kredi Kooperatifi’ni ziyaret ederek burada kooperatif Müdürü Bahaddin Keskin’den kooperatif faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Burada da çiftçilerin Tarsim konusunda bilgi sahibi olması için yayım faaliyetlerinin arttırılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Çiftçi bilgilendirme toplantısı yapılacak

Tarsim heyeti son olarak merkez, Bahşılı, Balışeyh, Karakeçili ve Yahşihan Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Burada Oda Başkanı Orhan Öztürk ve yönetim tarafından karşılandı. Burada da sigorta yapılmasının arttırılması için yapılması gereken çalışmalar görüşüldü. Ziyaretlerde il Müdürü Kırbaş heyete refakat etti. Görüşmelerde Tarım sigortasının çiftçilere anlatılması için yakında Kırıkkale’de bir çiftçi bilgilendirme toplantısı yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu