Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

4 bin 432 öğrenci sinemayla buluşacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Bir Milyon Öğrenci Sinema ile Buluşuyor” projesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2018 –  2019 eğitim yılı içerisinde Orta Öğretim öğrencilerine bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme imkanı sunulacak. Bu proje için Kırıkkale’ye 4 bin 432 öğrenci kontenjanı ayrıldığı bildirildi.

 

KIRIKKALE’DE 4 BİN 432 ÖĞRENCİ

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Projede öncelikli hedef hiç sinemaya gidememiş dezavantajlı öğrenci gruplarıdır. Bu proje ile; Orta Öğretim öğrencileri arasında Milli kültürel değerler hakkında bilinç ve farkındalık oluşturmak. Öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, Öğrencilerde anı duygusu oluşturmak amaçlanmıştır. Bir milyon Öğrenci Sinema ile Buluşuyor projesi kapsamında Bakanlığımızın belirleyip önerdiği “Ertuğrul 1890, Doru, Son Mektup, Ayla ve Bizim Köyün Şarkıcısı” adlı filmlerin gösterimi Bakanlığımız Sinema Genel Müdürlüğü’nün belirlediği salonlarda gerçekleştirilecektir. Projeden Kırıkkale’de 4 bin 432 öğrenci yararlanacaktır”

 

İKRAMLARDA BULUNULACAK

Açıklamanın devamında ise “Projenin Türkiye genelinde film gösterim maliyetleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Bu projeden faydalanacak okul ve öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecektir. Kırıkkale Belediye Başkanlığı veya İlçe Belediyeleri de belirlenen öğrencilerin ulaşımını sağlayacaktır. Ayrıca sinemaya gelen her öğrenciye bir mısır ile bir su ikramı yapılacak olup maliyeti ise Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Etkinlikler 18.10.2018 Perşembe günü saat 09.30’da, Podium AVM içinde bulunan Mars Sinemasında başlayacaktır” ifadesine yer verildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x