GündemKırıkkaleManşetSağlık

50m3’lük soğuk hava deposu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, aşı ve anti serumlarını muhafaza etmek için 15 m3 lük soğuk hava deposunun yetmemesi üzerine, bakanlığın talimatları doğrultusunda 50 m3’lük alan çalışmasını bir ay içerisinde bitirerek faaliyete geçirdi.

 

BİR AY İÇERİSİNDE YAPILDI

Konu ile ilgili açıklama yapan Halk Sağlığı İl Müdürü Feramiş ender Güngüneş, “Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüz ilimizin aşı ve anti serumlarını muhafaza etmek için 15 m3 lük soğuk hava deposu ile hizmet vermekteydi. Aşı ve serumların sayısının artması ve tek dozluk aşılara geçilmesi nedeni ile 15 m3 lük soğuk hava deposu ihtiyacı karşılamayacak duruma gelinmesi nedeni ile yeni bir depo ihtiyacı doğdu. Bakanlığın talimatları doğrultusunda ilimize 50 m3 lük aşı ve anti serumlar için yeni bir oda yapılmaya başlanması için gerekli ihale çalışmaları yapıldı. İhale bitim tarihinden itibaren bir aylık bir süre içerisinde Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün merkez binası bünyesinde ilimizin tüm aşı ve anti serumlarını muhafaza edebilecek kapasitede soğuk hava deposu yapılarak faaliyete geçirilmiştir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu