Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşetSpor

‘Mevlana’yı Anmak’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıl Dönümü münasebetiyle Kırıkkale Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü tarafından Kültür Merkezinde Mevlana’yı Anmak adlı tiyatro gösterimi yapıldı.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Tiyatro Kulübü tarafından gerçekleştirilen Mevlana’yı Anmak adlı oyuna Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik Merkezi Müdürü Adnan Vural, Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şevket Yurduseven, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İdarecileri ile çok sayıda genç programa katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı açılış konuşmasında “Mevlana’nın hikmetli sözlerinin, irfanla yoğrulmuş öğütlerinin, fitneyi, fesadı, hasedi silip attığını, bir büyük kardeşlik iklimini kurduğunu ve bize kardeşliği, muhabbeti aşkı anlattığı için ayrıca Mevlana’ya şükranlarımızı sunuyorum. Bu vesile ile bu oyunun sergilenmesinde görev alan Tiyatro kulübümüze ve katkıları sebebiyle Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesine, özellikle de siz değerli Mevlana dostlarına katılımlarınız sebebiyle teşekkür ediyorum” dedi.

 

MESNEVİ MUTLAKA OKUTULMALI

Vali Yardımcısı Rıfat Ata ise yaptığı konuşmada “Bugün insanlık, Mevlâna”ya ve onun gibi ışık kaynaklarına derinden muhtaç olduğunu daha çok hissetmektedir. Vuslatının 742.yıl dönümünde Mevlâna”nın en önemli eseri olan MESNEVÎ, birçok bilgi ve hikmet demetleri sunan çok önemli bir kaynaktır. Bu dünya klâsiğinin merkezinde Kuran ve Yüce Peygamberimizin tarihi tecrübesi yer almaktadır. Bu manada gençlerimizin Mesneviyi mutlaka okumaları gerekmektedir” dedi.

 

BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

Gösteri öncesi katılımcılara 2015 yılı Kırıkkale Gençlik Merkezimizin Proje ve Faaliyetlerini anlatan slayt gösterimi izletildi. Gençlerin yoğun katılımı ile başlayan Tiyatro Gösterisi Hz. Mevlana’nın Mesnevi Şerif’den seçme hikâyeleri, Hz. Mevlana’yı anlamak ve Sema gösteri ile oluşan üç bölümle izleyicilere sunuldu. Büyük beğeni toplayan Tiyatro gösterisi Gençlik Merkezinin ikramı ve oyunda görev alan gençlere Protokol tarafından Başarı belgesi takdim edilmesiyle son buldu.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu