Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

‘51 bin emekliyi unutmayın’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin ve yönetim kurulu AK Parti Adayı Saygılı ile MHP Adayı Pekdoğan’ı ziyaret etti. Dernek Başkanı Keskin iki adaya da projelerini üretirken Kırıkkale’de yaşayan 51 bin emekliyi de unutmamaları gerektiğini söyledi.

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ’

Keskin ve yönetim kurulu üyelerinin ilk durağı AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı oldu. Kendisinin de emekli bir aileden geldiğini belirten Saygılı, yaşlılara sahip çıkacaklarını ve yaşlısına sahip çıkmayan toplumların gelişemeyeceğini bildirdi. Emeklilerle ilgili somut projeleri kısa süre içinde açıklayacaklarını belirten Saygılı, emeklilerin sorununun Kırıkkale’nin sorunu olduğunu belirterek, “Kırıkkale emekliler şehri ve baktığımız zaman emeklilerin sorunu Kırıkkale’nin sorunudur” dedi. Herkesten her kesimden gelen tavsiyelere önem verdiğini belirten Saygılı, hep birlikte Kırıkkale’yi marka şehir yapmak istediklerini ifade etti. Zafer Caddesi’nde ekmeğini kazandığını belirten Saygılı, caddelerin, sokakların, Kırıkkale’nin var olan sorunlarını bildiğini ve bunun için gece gündüz çalışacaklarını kaydetti.

‘BİZİMLE DİYALOĞUNUZ ARTACAKTIR’

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin ise yaptığı açıklamada, “Kırıkkale’de bölgeciliği asla kabul etmiyoruz. Herkesin her kesimin başkanı olmasını istiyoruz. Bu itibarla 51 bin üyeyi temsil eden bir insan olarak inşallah o makama gelirseniz bizimle diyalogunuzun daha fazla olacağı daha çok rahat olacağı düşüncesinde bunu size sunuyorum. 20 yıldır 5 tane arkadaşla bu derneği yönetmekteyiz. Ben 77 yaşındayım alfabenin K harfini hiç kullanmam K harfi şudur ilki Kırıkkale, İkincisi Keskin, üçüncüsü Kırşehir gibi bir sorunu ortaya getirilirse çok yanlış olur”

‘BİZLERE DESTEK OLUN’

“Onun için ben hem Başkan olacak değerli Saygılı’ya iki şey söylemek istiyorum. İlki çok sağlıklı insanlara sevecen büyüğünü sayan, küçüğüne saygı gösteren bir Belediye Başkanı olmanızı talep ediyorum. Bu sizin asaletinizde olduğunuzu kesinlikle biliyorum. Her Belediye başkanımızla sorunlarımız oldu. Şuanda Belediye Başkanlığı yapan Veli Korkmaz’a teşekkür ediyorum. Kırıkkale’ye iyi hizmetleri oldu, sizin de Kırıkkale’yi iyi hizmetler yapacağınıza eminim. Emekliler içinde projeler yaparak, 51 bin üyesi olan derneğimizi unutmayın ve bizlere destek olun” dedi.

‘SORUNLARI ORTAKLAŞA ÇÖZECEĞİZ’

Ardından MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan’ı ziyaret eden Keskin şunları söyledi; “Delice’den Kırşehir’e, Kırşehir’den Keskin’e Keskin’den Balışeyh’e ve merkezine hitap eden bir ekiple çalışmaktayız. Sizlerin de bölge ayrımı yapmaksızın çalışmanız gerekir. Sabahınızı gece, gecenizi sabah yapıp, böyle bir belediye başkanlığına adaylığınız olduğu süre içerisinde kazanmanızdan da taraf olduğunuzu açıkça isteriz. Bu itibarla heyetim adına size başarılar diliyoruz. Kırıkkale’deki 51 bin emeklilinin sorunlarını ortaklaşa çözeceğimizi biliyoruz”

‘ESKİ PEKDOĞAN DEĞİLİM’

MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Pekdoğan ise; “Bende bir emekliyim. ‘Kırıkkale’ denilince akla emekli geliyor. Her şeyden önce şunu söyleyeyim; Bir önceki dönemdeki Mustafa Pekdoğan hiç değilim. O zamanlar biraz daha cesurluk, biraz daha gençlik, biraz daha ani karar verme alışkanlığı hakimdi ama çok şükür, 10 yıllık ara boşluğu döneminde sokağı da, caddeyi de, çay ocaklarını da, cami kenarlarını da mahalle kenarlarını da gördüğümüzü tanıdığımızı düşünüyorum.

‘ÇOK BAŞARILIYSA…’

Bana dediniz ki; ‘Herkesi gözeterek, herkesle beraber yol haritası çizeceğiz’ Kırıkkale Belediye Başkanı olmaya talibim. Benim belirli bir zümrelerin veya kişilerin belediye başkanı olmak gibi bir düşüncem yok. Hizmette ortak olacağız. Mutlaka müşterek olacağız  ama savrulupta serpilmek olmadı da olmayacakta diye düşünüyorum. Şu anda da AKP’nin bana göre adayı yok, teşkilatının da adayı yok. Burada sadece Beşir Atalay’ın adayı var. Daha önceden biliyosunuz, on yıl önce Beşir Bey zat-ı muhteremi getirdi. 2 dönem belediye başkanlığı yaptı. Çok başarılıysa niye devam ettirmediler. Çok başarısızsa gerekçesini  söylemeleri lazımdı. Daha önce getirdiklerinin  bunun farkılılık ölçeği nedir? Onu da merak ediyorum. Anlaşılan burada partinin veya partililerin teşkilatın adayı değil şahsın adayı vardır. Biz burda şahsın adayıyla yarışacağız. Şahsın adayıyla yarışacaksak o zaman biz CHP’den de DP’den de ANAP’tan da ve Ak Parti’den de arkadaşlarımız olacak. Bunu inşallah ilerleyen zamanda listemizde göreceksiniz”

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
metin şaşmaz
metin şaşmaz
15 Aralık 2013 11:20

Eski pekdoğan değilim deme ihtiyacını neden duyuyor ki. Geçmişle ilgili bir sıkıntı var demek ki. Ancak o sıkıntıyı bir kez seçilemeyerek bedelini ödedim diyor. Artık yepyeni bir pekdoğan. Bu mümkün mü? İllaki olabilir ama. Bu kadar ihtimal ve seçenek varkan bu riske Kırıkkale halkı neden girsin ki……

Başa dön tuşu