Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Yaşam için sağlık birlikteliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ile Portekiz’in Santa Maria de Feira Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü Yaşam için Sağlık (Health4life) Projesi’nin ilk toplantısı yapıldı.

PROJE HİBELENDİRİLDİ

Santa Maria de Feira kentinde yapılan toplantıya, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İsmail Koşan, Hüdaverdi Demir, Proje Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz ile projenin yerel ortaklarından olan okul idarecileri ve öğretmenleri katıldı. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) müzakere heyetinin bir üyesi ve elçisi olduğunu hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Okur, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Ulusal Ajans’ın Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında, 2013 yılı başvuru döneminde yapmış olduğu ‘Health4life Comenius Regio’ Proje başvurusu kabul edilerek hibe almaya hak kazandığını ve bu vesile ile projenin ilk toplantısının da gerçekleştirildiğini söyledi.

İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kurum tanıtımları, ortaklık iç yapıları ve eğitim sistemlerinin de toplantıda ele alındığını belirten İl Müdürü Okur, Türkiye adına gündeme gelen sınavlar ve dershaneler konusunda Portekiz’li yetkililerle istişarelerde bulunduklarını dile getirdi. Toplantıda ayrıca, Proje Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz tarafından Santa Maria de Feria’daki ortak okul ile Kırıkkale’de proje ortakları olan okullarda yapılacak anketler ve ölçümlerle iki ülkenin beden kitle endeksinin karşılaştırılarak çıkacak sonuçlara göre de kilolu ya da Obez riski taşıyan öğrencilerin aileleri ile görüşülerek bu öğrencilerin spor yapmaları için gerekli koşulların da hazırlanması kararının alındığı bildirildi.

TURNUVA DÜZENLENECEK

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Rıfat Ünlü de Portekiz’deki sportif faaliyetlerde elde edilen başarılar konusunda bilgi alışverişinde bulunulduğunu, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak öğrencileri spora ve hareketli yaşama teşvik etmek amacıyla, 23 Nisan 2014’de kent merkezinde 7. ve 8. sınıflar için ‘1. Health4life Bisiklet Turnuvası’ düzenleyeceklerini ve 36. İstanbul Avrasya Maratonu’na Portekiz’den proje ortaklarıyla birlikte katılacaklarına karar verdiklerini belirtti. Toplantıda, eğitim işbirliği yapılan iki kent arasında aynı zamanda ekonomik alanda da bir birliktelik sağlanacağı, bu kapsamda Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası’na kayıtlı yatırımcılar ile Santa Maria de Feira Belediye Başkanı Emidio Sousa’nın da destekleriyle 14 bin civarındaki girişimcilerle çeşitli çalışmaların yapılacağı kaydedildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu