Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

58 köy yolu ulamışa açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

SON YILLARIN EN KURAK KIŞ MEVSİMİNİ YAŞAYAN KIRIKKALE’YE KIŞ BİR GELDİ, PİR GELDİ

 

58 köy yolu ulamışa açıldı

Kırıkkale’de son günlerde etkisini iyiden iyiye hissettiren ve son 1 haftadır sağanak ve kar yağışlı geçen kış mevsimi ulaşımı da olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve sonrasında oluşan tipi nedeniyle Kırıkkale genelinde 58 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresine bağlı ekipler kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açtı.

 

33 İŞ MAKİNESİYLE ÇALIŞMA

Ocak ayına kadar son yılların en kurak kış mevsimini yaşayan Kırıkkale’de son bir haftada yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle köy yollarında ulaşımda güçlük yaşadı. Son günlerde etkili olan kar yağışı ve sonrasında yaşanan tipi nedeniyle Kırıkkale merkezde 4, ilçelerden Sulakyurt’ta 15, Keskin, Balışeyh ve Delice’de 10’ar, Çelebi’de 7, Bahşılı ve Yahşihan’da 1’er köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresini bağlı 23 ekip karla mücadele çalışması yaptı. 33 iş makinesiyle merkez ve ilçe köy yollarında çalışma gerçekleştiren ekipler, kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açtı.

 

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

58 köy yolunun yeniden ulaşıma açılmasını sağlayan Kırıkkale il genelinde İl Özel İdaresine bağlı ekipler bu kış sezonunda bugüne kadar 131 köy yolunda karla mücadele çalışması gerçekleştirdi. Bugün itibariyle Kırıkkale’ye bağlı 185 köy yolunun tamamının ulaşıma açık olduğu bildirildi. Diğer taraftan, hava sıcaklığının gece eski 7 dereceye düştüğü Kırıkkale’de yetkililer vatandaşların don olayına karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 6 derece arasında azalması bekleniyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x