Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

6 projeye 14 milyon TL fon

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TANAP’TAN SOSYAL VE ÇEVRESEL YATIRIM PROGRAMLARI KAPSAMINDA 6 PROJEYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

 

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçe sınırları içerisinden geçen ve Avrupa’ya doğalgaz bağlantısı sağlayacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), geçtiği güzergâh üzerinde yürütülen Sosyal ve Çevresel Yatırım amaçlı 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak.

 

SÖZLEŞMELER İMZALANDI

Bu amaçla, Karadeniz Bölgesi’nde gelir getirici girişimlerden, otizmli çocukların eğitimine kadar çeşitli projeleri yürüten kurum ve kuruluşlarla TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. arasında sözleşmeler imzalandı. Azerbaycan’ın Şahdeniz-2 Sahası’ndan çıkarılan doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), güzergahı üzerinde bulunan yerleşimlere olumlu bir katkı sağlamak amacıyla planladığı ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nı uygulamaya başladı.

 

SÜREÇLER BAŞARILI GEÇTİ

1850 km’lik uzunluğuyla Türkiye’de 20 il, 67 ilçe ve yaklaşık 600 köyden geçen TANAP, doğrudan yatırım yapmak istediği ve programın öncelik alanları arasında yer alan 6 projeye 14 milyon lira kaynakla destek olacak. TANAP Doğalgaz İletişim A.Ş. ile tüm değerlendirme süreçlerini başarıyla geçerek programdan fon desteği almaya hak kazanan 6 projeyi uygulayacak kurumlar arasında sözleşmeler imzalandı.

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında destek almak isteyen diğer kurum ve kuruluşlar için uygulanacak Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması kapsamında Hibe Duyuruları Şubat 2017 itibariyle yayınlanacak. Bu kapsamda belirlenen kurallar çerçevesinde alınan başvurular değerlendirilerek başarılı bulunan projelere TANAP tarafından fon desteği sağlanacak.

 

2015 YILINDA BAŞLADI

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP), TANAP güzergâhı üzerinde uygulanan bir yatırım ve kalkınma projeleri destek programı. 2015 yılında uygulanmaya başlayan Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nın temel amacı TANAP Boru Hattı boyunca ekosistem ile uyumlu bir birlik kurarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunuyor.

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x