Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yahşihan

65 hayvan telef oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Zekeriya Demir’e ait 65 hayvan telef oldu. 640 küçükbaş hayvandan 65’inin neden telef olduğu araştırılıyor. Laboratuvar analizi için alınan numuneleri Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsüne ulaştırdığı öğrenildi.

HAYVANLARDAN ÖRNEKLER ALINDI

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde küçükbaş hayvancılık yapan Zekeriya Demir isimli yetiştiricinin 65 baş hayvanı telef oldu. Önceki gün akşam saatlerinde gerçekleşen olayda işletmesinde bulunan 640 küçükbaş hayvanı otlattıktan sonra ağılına bırakan Demir, sabah 65 hayvanının telef olduğunu gördü. İşletme sahibinin bildirimi üzerine hemen işletmede gerekli inceleme ve işlemleri yerine getiren Kırıkkale İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ekipleri, laboratuvar analizi için alınan numuneleri Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsüne ulaştırdı.

LABORATUVAR ANALİZİ BEKLENİYOR

Konu ile ilgili ekiplerden bilgi alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, işletmede incelemelerde bulundu. Gerçekleşen bu vahim olayın her yönüyle inceleneceğini söyleyen İl Müdürü Yılmaz, ilk etapta gerekli adımların atıldığını ve laboratuvar analizleri doğrultusunda işlemlere devam edileceğini belirtti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x