Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
SağlıkYaşam

Engellilerin sorunlarını çözmek temel amacımız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenledi.

Farkındalık oluşturmak istiyoruz

Kurumun bahçesinde düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Kırıkkale Üniversitesi tarih bölümü öğrencisi görme engelli Süleyman Saltık yaptı. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, burada yaptığı konuşmada, bu hafta boyunca gerçekleşecek etkinliklerdeki temel amacın, engellilerin karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Bilinç oluşturmak gerekir

Engelli vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak temel amaçları olduğunu belirten Vali Haktankaçmaz, şöyle konuştu: “Engellilerimizin kazandıkları başarıları bütün insanlarımıza duyurarak bir bilinç oluşturmak gerekir. Engelli olmasına rağmen sporda, sanatta, eğitim ve birçok alanda sayısız başarılara imza atmış kardeşlerimi buradan şahsım adına tebrik ediyor ve hayranlık duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu tür etkinliklerle umarım engellilerimizin günlük hayatta karşılaştığı sorunlar giderek daha da çözüme kavuşarak, engellilerimize verilen desteklerin giderek artmasını temenni ediyorum.”

Geleceğe umutla bakabilmeliler

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu ise, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini ve geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak, onları toplumsal hayatta etkin ve verimli kılmak adına çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Program, katılımcılara verilen ikramın ardından son buldu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x