Eğitim

70 puan alamayan sınıf geçemeyecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. Daha yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta çıkacak. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek” dedi.

HABER: YELİZ ERDEM

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli bir karar verildi. Bu karar kapsamında okullarda belirlenen ortalamayı tutturamayanların kesinlikle sınıf geçemeyeceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, temel eğitim yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri açıklayarak, Türkçe dersinden alınması gereken ortalamanın 70 olması şartını getirdiklerini ifade etti. Yönetmeliğin önümüzdeki hafta yayımlanacağını belirten Bakan Tekin, bu düzenlemenin ardından Türkçe dersinden 70 ortalamayı yakalayamayan öğrencilerin sınıf geçemeyeceğini vurguladı.

Bakan Tekin, “Belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. Daha yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta çıkacak. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek” şeklinde konuştu.

Bu yeni düzenleme ile öğrencilerin Türkçe dersinde en az 70 puan alması gerekecek.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu