GündemKırıkkaleManşetYaşam

70 yaşlı aileye sıcak yemek yardımı yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sosyal Konseyi tarafından ihtiyaç sahipleri için İçişleri Bakanlığı’na başvurusu yapılan ‘Güçlü Aile Bağları Aydınlık Yarınlar’ projesi kabul edildi. Bakanlık tarafından 33 bin TL hibe desteğinin sağlandığı proje kapsamında zor durumda olan aileler için psikolojik danışmanlık, gıda ve giyim yardım hizmetleri sunulacak.
 
PROJE BİR YIL SÜRECEK
Kış mevsimiyle birlikte çalışmalarına hız veren ve ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olan Sosyal Konseyi’nin İçişleri Bakanlığı’na sunulan ‘Güçlü Aile Bağları Aydınlık Yarınlar’ projesi kabul edildi. 1 yıl sürecek proje kapsamında eşleri cezaevinde olan, vefat eden ve maddi durumu iyi olmayan ailelere 33 bin TL bakanlığın sağladığı hibe desteğiyle çeşitli çalışmalar gerçekleştirilecek. Projenin geriye kalan maddi kaynaklı masrafları ise; belediye tarafından karşılanacak.
 
SORUMLULUK SAHİBİ
Konsey binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen KIYAD Dernek Başkanı Hafize Yıldız, Konsey Başkanı Ayşegül Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri proje hakkında bilgi verdiler. KIYAD platformu adına konuşma yapan Yıldız, “ Aile, toplumumuzda maneviyatı ön plana çıkaran; eşlere, gençlere, büyüklerimize, her bir ferdimize; sevgi, saygı, güven ve huzur ortamı sağlayarak toplumumuzu oluşturan bireylerin özverili, merhametli, insancıl, yardımsever, iyi niyetli, faydalı, sorumluluk sahibi” dedi.
 
SOSYAL BİR FERT HALİNE GETİRMELİDİR
Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi;”Daha nice güzel özellikler kazanmasını sağlayan, kendi iç huzuruna kavuşmasını, kendine yetmesini, kendine yetip çevresine ve toplumuna faydalı olmasını sağlayan bir yapıdır. Ailenin kendi üyelerine ve topluma karşı sorumluluğu vardır. Huzurlu ve dengeli bir aile ortamında yetişen fertlerle toplumun sorunlarına kökten çözümler getirilebilir. Aile bireyi her yönden yetiştirdiği gibi, kendisini toplumda en iyi şekilde temsil eden sosyal bir fert haline getirmelidir.”
 
DEĞERLERİMİZ ÇÖKMESİN
“Aile toplumun özüdür, onu tahribe yönelen her şey toplumun tahribine yönelmiş demektir Bir memleketin yükselmesi, aile bağlarına bağlıdır.Fakat hepinizin takdir edeceği gibi değişen dünya düzeninde toplumumuzdaki çoğu bireyin değişen şartlara uyum sağlamak adına, çağın tüketici ve acelecihaline ayak uydurarak manevi değerlerimizden uzaklaşıp daha maddesel davrandığını buna bağlı olarak da aile bağlarında kopma, kişiliklerde zayıflama ve ruhen çöküşlerin yaşandığını görmekteyiz.”
 
GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYORUZ
“Aile içi çatışmaların varlığı, aile bireyinin davranışlarıyla tezahür etmekte ve toplumu etkilemektedir. Suçlu insanlara baktığımızda aile yapısı sağlam olmayan, ailesel birlikteliğin tesis edilememiş ailelerin fertleri oldukları gözden kaçmamaktadır. Tüm bu sebeplerle projemizdeki amacımız; toplumumuzun yapı taşı olan ailemizi birlik ve beraberlik içinde hoşgörü ve anlayışla tutarak toplumsal geleceğimizi daha güzel yarınlar için inşa etmektir.”
 
YARDIMA HAZIRIZ
“Projemiz kapsamında halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda avukat, psikolog, sosyolog, aile danışmanı gibi uzman personelleri birebir, seminer, terapi, grup görüşmeleri sağlayacak şekilde derneğimiz bünyesinde görevlendirmiş bulunmaktayız. Projemizden istifade etmek isteyen katılımcılar derneğimize gelerek kayıt yaptırabilir KIYAD Ailesi olarak maddi ve manevi her türlü yardıma hazırız. Bunların yanında kış soğuklarında bakıma muhtaç yaşlı 70 ailemize evlerinde sıcak yemek yardımları da yapıyoruz” dedi.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu