Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

7’den 70’e Coşkuyla kutladık

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

7’den 70’e Coşkuyla kutladık - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri7’den 70’e Coşkuyla kutladık
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalarda gençlerin yaptığı gösteriler ilgiyle izlenirken, çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sergi açıldı
Program öncesinde protokol üyeleri, gençlerin ve öğrencilerin katılımıyla ‘ Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı. Programda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı başladı. Öğrenciler tarafından ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ ve ‘Gençliğin Ata’ya Cevabı’ okundu. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Trabzon yöresi halk oyunları ekibi, Kırıkkale Üniversitesi sayokan karate grubu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü jimnastik ve karate gösterileri sundu. İlimizi yapılan spor müsabakaların da başarı ile temsil eden sporculara ödülleri Valimiz Ali Kolat tarafından verildi. Ayrıca ‘ Ecdada Mektup’ isimli mektup yarışmasında 550.000 mektup arasında ilk 100’e giren öğrencilere ödülleri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından verildi. Tören sonunda Vali Kolat ve beraberindeki heyet, İl Kültür Merkezinde gösterime sunulan Ebru Sanatları ve Hat Sanatları eserlerinin sergilendiği sergiyi gezdi.

7’den 70’e Coşkuyla kutladık - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriSorumluluğumuz artıyor
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin 96. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi. İnsanlık, dünya ve yeryüzünün esenliği için bedenen ve zihnen olgunlaşmasını doğru zeminde tamamlamış genç kuşaklara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ünlü, “Türkiye Cumhuriyeti bünyesinde böyle bir potansiyele sahibiz. Nüfusumuzun şu an itibariyle önemli bir kısmının 25 yaş altında olması bize güven veriyor. Aynı zamanda sorumluluğumuzu da artırıyor. Gençliğe yatırım en doğru yatırımdır. Gençler için akla hayale gelmedik tuzaklar kuran odaklara karşı onların tuzaklarını boşa çıkartacak projeler uyguluyoruz. Bugün Türkiye’de gençlere yatırım yapma noktasında hiçbir fedakârlıktan kaçınılmamaktadır. Devletin tüm imkânları seferber edilmektedir. İyiliği emredip kötülükten sakındırmayı emreden bin inancın mensuplarıyız. Mutlu ve huzurlu bir Türkiye varlığını iyilik ve güzellikler anlamlandırmış gençlerin ellerinde biçimleniyor” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu