Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

9 AYDA 434 YANGIN 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İtfaiyeciler teşkilatın kuruluşunun 305. Yılını kutluyor

 

Kırıkkale Belediyesi itfaiye müdürlüğü tarafından İtfaiye teşkilatının 305. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle program gerçekleşti. Program dolayısıyla Kırıkkale Büyük Şehir Parkında stantlar kurulurken, teşkilatın araç ve gereçleri 7’den 70’e herkese tanıtıldı. Stantları ziyaret eden çocuklarla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İtfaiye ekiplerinin 9 ayda 434’ü yangın olmak üzere toplamda 684 acil vakaya müdahale ettiğini, 1107 ayrı hizmet gerçekleştirdiğini söyledi.

 

94 KİŞİ KURTARILDI

Toplamda 71 personel ile Kırıkkale’ye hizmet veren Kırıkkale Belediyesi itfaiye teşkilatı, 2019 yılının ilk 9 ayında 1107 hizmet gerçekleştirdi. İtfaiye ekipleri bu yaz döneminde 60 adet ev yangını, 10 işyeri yangını, 32 araç yangını, 283 arazi yangını, 3 orman yangını, 44 diğer yangınlar, 61 trafik kazası, 50 insan kurtarma, 125 hayvan kurtarma, 2 boğulma vakası, 12 intihar vakası, 2 kamu kurumu yangını olmak üzere toplamda 684 adet acil durum vakasına müdahale etti. Meydana gelen bu vakalarda 13 kişi hayatını kaybederken, itfaiye ekipleri olay yerlerinden 94 kişiyi kurtararak hastaneye sevk edilmesini sağladı.

 

BAŞKAN SAYGILI HAFTALARINI KUTLADI

İtfaiye teşkilatının haftasını kutlayan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Vatandaşın yangına karşı can ve mal güvenliğini koruma görevini üstlenen itfaiyecilerin her türlü koşulda hiç bir menfaat gözetmeden düşündüğü tek şey kurtarmak ve söndürmektir. Ödülü ise başarılı olduğunda duyduğu hazdır. Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekiplerimiz bu zamana kadar aldıkları görevi layığı ile yerine getirmiştir. Bu vesileyle itfaiye teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. İtfaiye Müdürü Tuncay Bulut teşkilatın çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verirken, stantları ziyaret edenlere teşkilatın araç ve gereçlerini tanıttı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x