Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Şehidimizi tekbir ve dualarla uğurladık

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tunceli ili Pülümür ilçesi Maltepe Vadisinde icra edilen operasyonda Bölücü Terör Örgütü mensupları ile girilen silahlı çatışmada şehit olan hemşerimiz Astsubay Çavuş Ferdican Altunkaş, dün tekbir ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

 

ŞEHADET HABERİ TEZ ULAŞTI

Tunceli’de terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Astsubay Çavuş Ferdican Altunkaş’ın şehadet haberi, Bahçelievler Mahallesi’ndeki baba evine ulaştı. Sağlık görevlileri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden şehit haberini alan şehidin anne ve babası Zahide, Yaşar Altunkaş çifti, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatılırken yakınları ve komşuları da acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu.

 

ELAZIĞ’DA TÖREN DÜZENLENDİ

Evli ve iki çocuk babası olan şehit Astsubay Çavuş Ferdican Altunkaş (30) için Elazığ’da tören yapıldı. Şehit Altunkaş’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze nakil aracıyla törenin düzenlendiği Elazığ Havalimanı’na getirildi. Şehidin cenazesi, meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, şehidin öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, uçakla memleketi Kırıkkale’ye uğurlandı.

GÖZYAŞLARI ADETA SEL OLDU

Sabah saatlerinde Kırıkkale’ye getirilen şehidin cenazesi ilk olarak helallik alınmak üzere baba ocağına getirildi. Burada dua ve gözyaşlarıyla uğurlanan şehit Altunkaş’ın cenazesi tören için Nur Camii’ne getirildi. Aile fertlerinin zorlukla ayakta durabildiği törende feryatlar adeta cami avlusunda yankılandı. Gözyaşlarının sel olduğu tören de şehidin eşi Özlem Altunkaş, çocukları Hüseyin (7) ve Yaşar Altunkaş (5), tabutuna başına getirildi. Duygusal anların yaşandığı törende babalarının fotoğrafına bakan çocukların hüznü herkesin yüreğini dağladı.

ŞEHİTLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehidin Jandarma Astsubay Çavuş Ferdican Altunkaş’ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi, Nur Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından tören mangası tarafından omuzlarda top arabasına taşındı.  Altunkaş’ın naaşı dua ve gözyaşları arasında  Kırıkkale Şehitliğine toprağa verildi. Cenaze törenine Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Ak Parti Milletvekili Ramazan Can, CHP Milletvekili Ahmet Önal, MHP Milletvekili Halil Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, dair amirleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x