Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Acı haber yüreklere kor gibi düştü…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Iğdır’ın Aralık ilçesinde, Irak sınırında devriye görevi yapan askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler önceden yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirilmesi sonucu şehit olan hemşerimiz Sözleşmeli Er Hakan Özdemir gözyaşları arasında ebediyete uğurlandı.

 

HAİNLER UZAKTAN KUMANDAYLA İNFİLAK ETTİRDİ

Saldırı, Türkiye- İran sınırının Aralık ilçesi Dilucu bölgesinde oldu. PKK’lı teröristler, devriye görevi yürüten Iğdır 5’inci Hudut Alay Komutanlığı’nda görevli askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında, yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcı, uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Saldırıda 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Aralık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak askerlerden hemşerimiz Sözleşmeli Er Hakan Özdemir, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer asker ise Iğdır Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Saldırılının ardından bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.

 

TÖRENE, SAĞLIK EKİPLERİNİN EŞLİĞİNDE KATILDI

Şehit Hakan Özdemir için Merkez Nur Camii ve Külliyesinde düzenlenen törene;  Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Vali Yunus Sezer, Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkân, ailesi ve binlerce Kırıkkaleli katıldı. Törene, sağlık ekipleri eşliğinde sedye ile katılan şehidin babası Alaaddin, annesi Zehra, eşi Aslı Özdemir ve yakınları taziyeleri kabul etti.

 

“HAKAN İÇİN AĞLAMAYIN, KİMSEYİ SEVİNDİRMEYİN”

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cami avlusuna getirildiğinde, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Alaaddin Özdemir, şapkasını taktığı oğlunun fotoğrafını öperken fenalık geçirdi. Özdemir’e, sağlık görevlileri müdahale etti ve sağlık sedyesine oturtuldu. Namaz öncesi şehidin yakınları da tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Eşinin tabutuna sarılıp öpen Aslı Özdemir, ağlayan yakınlarına, “Hakan için ağlamayın, kimseyi sevindirmeyin” dedi.

 

TEKBİRLER EŞLİĞİNDE TAŞINDI

Baba Alaaddin Özdemir, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında da oğlunun şapkasıyla saf tuttu. Kılınan cenaze namazı ve alınan helalliklerinin ardından şehidin al bayrağımıza sarılı tabutu silah arkadaşlarının ve vatandaşların omuzlarında top arabasına kadar tekbirler eşliğinde taşındı.

 

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehidin cenazesi, daha sonra Balışeyh ilçesi Hüseyinbeyobası köyüne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.  Defin sonrasında Vali Sezer,  şehidin Hüseyin Bey Obası köyündeki baba ocağına geçerek aileye taziye dileklerini iletti. Vali Yunus Sezer, kutsal emanet olan ay yıldızlı al bayrağı şehidin eşine takdim etti.

 

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x