Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Ülkü Ocakları Otistik çocukları unutmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da otistik çocukları unutmadı. Ocaklı gençler çocuklarla eğlenerek, onların hoş bir vakit geçirmesini sağladı.

 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale Teşkilatı geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği “Farkındalık” programlarına bu yıl da Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezini ziyaret ederek devam etti. İl Başkanı Ali Gençtürk, Teşkilat Üyeleri ve üniversiteli gençlerden oluşan Kırıkkale Ülkü Ocakları üyeleri merkezde eğitim gören çocuklara boyama kitabı ve boya hediye ettiler.

 

ÇOK SONRA FARK EDİLİYOR

Gerçekleştirilen programda Otizme dikkat çekilirken, otistik çocukların durumları ve bu çocuklara sahip olan ailelerin sosyal hayatları gündeme getirildi. Ayrıca otistik çocuklar için devlet tarafından yeterince ortam hazırlanmadığı da vurgulandı. Gerçekleştirilen faaliyeti değerlendiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale İl Başkanı Ali Gençtürk, “Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayı ‘Dünya Otizm Farkındalık Ayı’ olarak ilan edilmiştir. “

 

ÇOCUKLARIMIZIN TANIMI

“Otizm sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını engelleyen bir rahatsızlıktır. Ne yazık ki ülkemizde otistik çocuklarımızın tanımı bile tam olarak yapılamamıştır. Anne karnındayken tespit edilemeyen bu hastalığı bilinçli aileler bile 27 aydan sonra fark edebilmektedirler” dedi.

 

HASTALIK DEĞİL, FARKLILIKTIR

Gençtürk, Türkiye’de 600 bin civarında otistik çocuk olduğunu belirtirken, her geçen yıl bu oranın giderek yükseldiğine dikkat çekti. Gençtürk, otistik çocuk sahibi olan ailelerin sosyal hayatlarının da olmadığını belirtirken, ailelerin hasta olduğunda çocuklarını emanet edebilecekleri bir kurumun olmadığının da altını çizdi.

 

AÇILMASI GEREKMEKTEDİR

Gençtürk sözlerine şöyle tamamladı: “Sosyal hayatın yanı sıra ailelerin herhangi bir sağlık problemiyle karşılaştıklarında çocuklarını bırakabilecek bir yer bulunmamaktadır. Bunun için özel bir kuruluşun devlet tarafından açılması gerekmektedir. Otistik çocuk sahibi ailelerin kamu kuruluşlarında pozitif ayrıma tabi tutulmaları gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki otizm bir hastalık değil, farklılıktır. Otizmin farkında olmalıyız onların yanında olmalıyız.”

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x