Kırıkkale’de hayvancılığı desteklemek, otlatma kapasitesini artırmak ve iklim değişikliğinin yol açtığı kuraklığın etkilerini azaltmak için tarımsal yatırımlar kesintisiz sürüyor. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Keskin ilçesine bağlı Aşağışeyh köyü merasında kapsamlı bir ıslah ve fidan dikimi çalışması başlattı.
150 DEKARLIK SAHAYA 25 BİN TUZ ÇALISI FİDANI DİKİLDİ
Islah çalışması çerçevesinde 150 dekarlık alana toplam 25 bin tuz çalısı (Atriplex) fidanı dikildi. Derin kök yapısıyla su kıtlığının yaşandığı bozkır iklimine kolayca uyum sağlayan bu bitkiler, yüksek protein içeriğiyle büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için kaliteli bir kaba yem kaynağı oluşturuyor. Çalışmanın meranın verimini önemli ölçüde artırması bekleniyor.
KURAKLIĞA KARŞI DOĞAL KALKAN: YEM MALİYETİ DÜŞECEK, TOPRAK KORUNACAK
Projeyle hem erozyon riskinin önüne geçilmesi hem de yetiştiricilerin yem maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:”Meralarımız yeşeriyor! Keskin Aşağışeyh Merası’nda tuz çalısı fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. 150 dekar alanda 25 bin fidan! Kuraklığa dayanıklı bitkilerle meralarımızı güçlendiriyor, doğal kaynaklarımızı koruyor ve hayvancılığımızın geleceğine yatırım yapıyoruz.”











